Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr Brbić se jedva riješio Anasa, koji nije htio trenirati pod Krstičevićem, a sada sličan problem ima i Mišković
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Brbić se jedva riješio Anasa, koji nije htio trenirati pod Krstičevićem, a sada sličan problem ima i Mišković

Rijeku je svojedobno transferom na Poljud spasio od bankrota, a danas ga tjeraju

Rijeka se želi riješiti Anasa Sharbinija, igrača koji ih je svojedobno spasio od bankrota, nedvojbenog talenta, koji je ostao vječno nedorečen, a u Hajduku je zajedno s bratom Ahmadom postao jedan od simbola promašenih investicija.

Današnji predsjednik Marin Brbić se odmah po dolasku na čelno mjesto u Hajduka suočio s problemom jer Anas Sharbini nije htio na pripreme na Kupres zbog Miše Krstičevića. Priča je počela još ranije, Anas je bio ljubimac Krasimira Balakova, no Bugarin je doslovce preko noći otišao u Kaiserslautern, a klupu je preuzeo Krstičević. Kada je Sharbini vidio kakav je intenzitet treninga kod novog trenera, odjednom ga je zabolila noga za Hajduk, pa se do kraja sezone odmarao, a početkom nove nije htio na Kupres, odakle se vratio pun kombi onih koje je uništio Krstičevićev ritam.

Cijela ta priča ne bi bila toliko interesantna da se ne radi o najvećem transferu u povijesti Hajduka, gdje su 'bijeli' s Joškom Svagušom na čelu iskrcali Rijeci nevjerojatnih 2,3 milijuna eura plus PDV za braću Sharbini, te im garantirali još cca 600.000 eura godišnje plaće, od čega 360.000 Anasu. Novac od odštete spasio je tada momčad s Kantride od bankrota, plaće su u Rijeci kasnile pet mjeseci, a u momčadi siromašnog kadra odskakala su jedino braća Anas i Ahmad. Iako su spasili klub, riječki navijači im nisu oprostili odlazak na Poljud, pa su ih u Opatiji blizu hotela Adriatic uoči prvog međusobnog dvoboja najprije izvrijeđali, da bi prema Ahmadu poletjela i - šaka.

No, sve to se zaboravilo kada je Anas opet potpisao za Rijeku uz rečenicu:

- Hajduk je bio samo posao, a Rijeka je i ljubav.

Split nikada nije zavolio, često se govorilo da ga samo brat Ahmad sprječava da ne sjedne na prvi autobus za Grobnik, ali nikad nije krio da mu je jedna osoba imponirala:

- Kerum mi je najdraži od svih. Pravi je šerif - govorio je.

Ahmadova priča nije vrijedna spomena, s obzirom da na Poljudu nije pokazao baš ništa, dok bi Anas jako rijetko bljesnuo, ali nikad u velikim utakmicama. Zapravo će ga se najviše pamtiti po tome što je Subašićev Golf GTI provozao po atletskoj stazi i napravio cijeli krug, nakon čega ga je Goran Vučević potjerao s treninga, a klub ga je kaznio sa 40.000 kuna.

Još od ranije pamti se 'slučaj Funtana', kada su Anasa mrtvog pijanog suigrači unosili u hotel Eden u Rovinju nakon što je do 1.40 bio na narodnjacima u vrijeme kada se reprezentacija pod Slavenom Bilićem okupila za dvoboj s Kazahstanom.    

Brbiću će kao dar s neba pasti ponuda Al Ittihada od 1,7 milijuna za mlađeg Sharbinija, i to na dan kada su 'bijeli' u Rigi igrali utakmicu kvalifikacija Europske lige protiv Skonta. Hajduk ga se napokon riješio, a nakon dugotrajne trakavice i natezanja, na kraju je i naplatio cijeli iznos odštete uz još 10 posto kamata.

Nakon povratka u Rijeku, činilo se da će Anas opet biti onaj pravi, zabio je i neke važne golove, ali ćud nije promijenio. Izgubio je spor s menadžerom Sanjinom Ugarkovićem, te zaradio suspenziju zbog 36.000 eura duga, a s Kantride ga i drugi put tjeraju zbog incidenta, gdje je na treningu vidio da neće igrati u prvih jedanaest, pa uvrijeđen nije došao na autobus za Osijek. Rijeka se rješava Anasa, ali ne ide to tek tako s obzirom na njegov visoki ugovor. Brbić ga je na kraju ipak uspio 'utopiti' za pristojnu odštetu, a sad ćemo vidjeti što će izvesti Mišković

Vaša reakcija na temu