Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Briljantni Stipica, Futacs i Erceg za daleko najslađu pobjedu sezone!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Briljantni Stipica, Futacs i Erceg za daleko najslađu pobjedu sezone!

Do zaslužene pobjede 'bijeli' su došli odgovornom i pametnom igrom

Hajduk je usred Maksimira pobijedio Dinamo sa 2:0! Do ove neočekivane, ali definitivno najslađe pobjede sezone ‘bijeli’ su došli organiziranom i pametnom igrom. Čestitke zaslužuju baš svi prvotimci, ali trojica od njih odigrali su utakmicu za pamćenje.

Prije svih - Dante Stipica. Nemojmo se lagati, bio je dosta osporavan. Stipici je ovo bila utakmica karijere, svojim obranama je učinio uslugu stručnom stožeru i poručio ‘dali ste mi priliku, sad pokazujem da ste bili u pravu!’

Jedini raspoložen od Dinamovih igrača bio je Soudani. Tukao je iz svih pozicija, bilo je tu i atraktivnih poteza, pa i sreće za 'bijele' kada se lopta od grede odbila ispred crte, ali nesavladivi Dante je imao najmanje tri velike intervencije na njegove pokušaje. Bio je ovo dan njegovih najboljih obrana u karijeri.

Drugi junak je - Marko Futacs. Mađarski div se bori, gradi, smeta, skače. Onako sam među dvojicom ili trojicom braniča daje sve od sebe kako bi se izborio za loptu. Prvi put kad je ostao čisto jedan na jedan sa Šitumom na skoku nakon duge lopte, Hajduk je postigao vodeći pogodak.

Futacs je pred kraj mahao rukama prema klupi, tražio zamjenu, ali trener Carrillo ga nije vadio iz igre. I učinio mu je uslugu jer se Mađar u završnici upisao u strijelce, što mu je bila velika nagrada za trud koji je unio i u ovu utakmicu.

Iako je igrao samo prvo poluvrijeme, definitivno najvišu ocjenu zaslužuje i Ante Erceg. Odmah na početku utakmice je pokazao da je ušao odlučan, riješen da nešto napravi. U otvaranju susreta je u jednoj akciji ‘izmeo’ Soudanija i Šituma, te zaradio žuti karton, ali potez utakmice napravio je u 29. minuti, kada je nakon skoka Futacsa najprije snalažljivo koljenom pucao, a kad je Livaković odbio loptu, onda je Ante fenomenalno u padu reagirao i ljevicom loptu poslao u mrežu. Erceg je definitivno postigao gol karijere, iako je zbog ozljede morao izaći na poluvremenu, on je sigurno jedan od velikih junaka susreta.

Ova utakmica bila je dokaz da posjed lopte i ne mora ništa značiti, konačnih 70-30 bio je rezultat beskrajnih dodavanja Dinamovih igrača, koji nisu imali okomitost i sve što su napravili uglavnom se svodilo na individualne pokušaje Soudanija. Na kraju je ispalo najbolje moguće, HNS je još jednom pokazao da sve radi u službi Dinama, ali niti igranje Alžirca nije pomoglo momčadi Bugarina Peteva da izbjegne poraz. Dinamo igra grozno, definitivno nije zaslužio biti prvak.

U priči maksimirskog derbija sudac Ante Vučemilović Šimunović nije bio u glavnoj ulozi (napokon), ali primijetili smo da su igrači Hajduka posebno pazili da nikoga niti krivo ne pogledaju u vlastitom šesnaestercu, pa se tako puštalo Hodžića i Ćorića (sramota da je zamjena u Dinamu, a ispred Pašalića u reprezentaciji) da driblaju među četvoricom pod cijenu da upute udarac.

Hajduk je odigrao utakmicu bez individualnih pogrešaka u opasnoj zoni, a odgovorna igra uz sjajne Stipicu i Futacsa, te majstorski potez Ercega donijela je Carrillovoj momčadi daleko najslađu pobjedu sezone.                

Vaša reakcija na temu