Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bruno Marić opet drastično oštetio Hajduk, a Futacs za sada podsjeća na Milevskog
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Bruno Marić opet drastično oštetio Hajduk, a Futacs za sada podsjeća na Milevskog

Pitanje je kako bi se sve odvijalo da je dosuđen očigledni jedanasterac i isključen protivnički igrač

Hajduk je protiv Intera u Zaprešiću odigrao 1:1, u utakmici koju je opet obilježila sporna situacija, što i ne treba čuditi, ako znamo da je glavni sudac bio Bruno Marić. U 34. minuti, kod vodstva domaćih od 1:0 s leđa je povučen Toma Bašić u izglednoj situaciji za postizanje pogotka. Nije Toma pao, ali bio je to čist kazneni udarac, kojega su vidjeli svi osim Marića.

No, Močvara i jest posebna po tome što u njoj suci koji rade radikalne pogreške i dalje imaju glavne uloge. Marić je prije godinu dana pokrao 'bijele' protiv Dinama na Poljudu, nakon čega je sam sazvao presicu i priznao pogreške, ali je Komisija za suđenje na čelu s Dušanom Kukićem njegovu arbitražu ocijenila zadovoljavajućom. Treba li se opet vraćati sve do ere Hrvoja Maleša i skrenuti pozornost da je upravo Marićevo suđenje na utakmici Splita i Hajduka, kada je 'bijelima' poništio čist pogodak, bila kap koja je bivšem predsjedniku prelila čašu da pokrene proces koji će razotkriti Širića i Djedovića u aferi 'pošteno suđenje'.

Večer prije izborne šutnje Marić je još jednom podsjetio kakav je tretman 'bijelih' u HNL-u. I igrači se već ponašaju kao 'tovar navikao na batine', pa i ne prigovaraju na ovako teške pogreške, ali i niz sitnih, koje su kulminirale u završnici utakmice. U svakom slučaju, mijenjaju se vlade, uprave klubova, nadzornici i igrači, ali Marić je stalno tu kao potvrda da se u hrvatskom nogometu zapravo ne mijenja ništa.
Što se igre tiče, Inter je daleko najlošija momčad koja je bila protivnik Hajduku ove sezone.

Individualna kvaliteta domaćih je baš nikakva, ali svejedno su uspjeli povesti u 5. minuti, nakon akcije Šarića za Puljića. Taj Tomislav Šarić je početkom sezone potpisao ugovor sa Splitom, potom je odigrao 45 minuta protiv Rijeke u Parku mladeži, a onda su zaključili da to nije igrač za 'crvene' i mjesec dana kasnije s njim raskinuli ugovor. Na kraju se vratio u Inter i kreirao akciju za gol Hajduku.

Bio je to signal 'žutima' da se povuku doslovce na vrh vlastitog šesnaesterca, pa vrebaju priliku iz kontre. Imali su jednu veliku preko Blaževića, kada je spasio Stipica, ali kasnije su toliko fizički pali da se u svakom trenutku potpuni preokret činio kao realna opcija.

Dosta su živosti s klupe unijeli Ohandza i strijelac Tudor, a razočarao je Futacs, no ne toliko zbog promašene prilike u otvaranju utakmice, koliko zbog toga što za sada po radijusu kretanja najviše podsjeća na Milevskog.

Nakon remija protiv ovako lošeg protivnika može se konstatirati kako je Hajduk izgubio dva, a ne osvojio jedan bod, ali pitanje je kako bi se sve odvijalo da je Marić dosudio očigledni jedanaesterac i isključio protivničkog igrača.

Vaša reakcija na temu