Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Burić je startao s pobjedom i novim sustavom u odnosu na svog prethodnika
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Burić je startao s pobjedom i novim sustavom u odnosu na svog prethodnika

Susret je bio specifičan po tome što dolazi nakon povijesnog debakla

Hajduk je pobijedio Istru sa 2:0 u utakmici koja nije bila nimalo lagana i tek je u finišu susreta drugi gol 'bijelih' riješio pitanje pobjednika.

Susret je bio specifičan po tome što dolazi nakon povijesnog debakla protiv Gzire United pa smo sa zanimanjem iščekivali kako će reagirati tribine Poljuda. Novi trener Damir Burić dočekan je aplauzom, a Torcida je prvih nekoliko minuta susreta skandirala 'i kad gube i kad tuku, uvijek vjerni svom Hajduku'. Na to se nadovezao i pogodak Stefana Simića, ali daleko od toga da je sve bilo idilično.

Taj pogodak za vodstvo zapravo je dar vratara Istre Josipa Čondrića, koji je nakon kornera rukama spustio loptu taman na nogu Simiću, koji je tako svoj prvi susret na Poljudu obilježio pogotkom. Veliku priliku imao je u 20. minuti Mijo Caktaš, čisti zicer sa sedam metara, no tada je vratar Istre sjajno reagirao. Potom su 'bijeli' imali dosta problema, momčad Istre je dolazila u izgledne pozicije, te u nekoliko navrata i zaprijetila, a vratar Posavec je u 40. minuti sjajno reagirao na udarac Rufatija.

Što je promijenio trener Damir Burić u odnosu na Sinišu Oreščanina? Prije svega sistem igre, iz 4-3-3 sada se prešlo na 4-2-3-1, gdje su dva zadnja vezna Nejašmić i Jurić. U špici je zaigrao Jairo, a na desnom krilu Jradi. U nekoliko navrata je problem 'bijelih' bila povratka trka, u današnjem nogometu je luksuz da dvojica-trojica igrača ostaju iza lopte. Burić će tražiti puno više presinga, na presici je objasnio da je mijenjao igrače 'jer više nisu mogli'.

Oreščanin je pogriješio u dvoboju sa Gzirom, odmarao je glavne adute, pa su dvoboj protiv Istre započela samo trojica iz susreta s Maltežanima - Dolček, Jradi i Jairo. Hajduk se i u najjačem sastavu dobro mora oznojiti baš za svaku pobjedu, čemu smo iz tjedna u tjedan svjedočili proljetos, a i sada u dvoboju s Puljanima. Gosti svoju najveću priliku nisu realizirali u 77. minuti, kada je Ivančić neometan s osam metara poslao loptu preko gola, a točku na ovu priču je stavio Hamza, nakon što mu je loptu servirao protivnički branič Rufati.

Trijumf nad Istrom neće isprati gorak okus ispadanja iz Europe, ali ulijeva nadu da se može napraviti kakva mini-serija u domaćem prvenstvu. Sljedeći ispit je Varaždin, a jedino što očekujemo od tog susreta su nova tri boda. U ime svih onih 8284 gledatelja koje nije štufalo ni poslije tog prokletog četvrtka...

Vaša reakcija na temu