Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruno Karadža DUPLIN OSVRT: Buriću, ne želimo reprizu ove napadačke nemoći gledati i u četvrtak
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Buriću, ne želimo reprizu ove napadačke nemoći gledati i u četvrtak

Ovom Hajduku definitivno je potreban Ohandza, s njim momčad ima potpuno drugu dimenziju, ali i bez njega to mora izgledati bolje

Hajduk i RNK Split odigrali su 0:0 u najdosadnijem gradskom derbiju ikada, gdje oba vratara mogu ostati neocijenjena.

Ideja trenera Damira Burića s Nikolom Vlašićem u špici nije 'bijelima' donijela ništa dobroga, Hajduk nije stvorio niti jednu jedinu priliku, a gusti defanzivni blok Splita praktički je onemogućio bilo kakav prodor kroz sredinu.

Još i više od prikazane igre brine mogućnost da nas nastavak ovog mučenja čeka i u četvrtak. Zoran Vulić branio se s desetoricom igrača, očekujući valjda koju upotrebljivu loptu za brzonogog Bagarića, a nešto slično očekujemo i od Kopera, u utakmici nakon koje neće biti popravnog.

I Slovenci će, dakako, 'parkirati autobus' pred svoj šesnaesterac, a očekujemo da Burić riješi problem bezidejnosti, igre gotovo bez okomitih lopti i pravih prilika, u kojoj vratar Zagorac nije morao niti jednom intervenirati. Ovom Hajduku definitivno je potreban Ohandza, s njim momčad ima potpuno drugu dimenziju, ali i bez njega to mora izgledati bolje jer puno je potencijala u ovoj ekipi, a premalo konkretnih, okomitih akcija prema protivničkom golu.

Naravno, Vulić je znao da Hajduk u ovom trenutku nije opasan preko bokova, pa je natrpao igrače u sredinu, gdje jednostavno nije bilo prostora da talent Vlašića, Balića ili Roguljića do kraja dođe do izražaja. Imao je Pejić dobru priliku u prvom dijelu nešto napraviti, ali loše je primio loptu i to je bilo sve od opasnosti s bokova. 

Gledajući iz Splitove perspektive, gosti mogu biti zadovoljni agresivnošći, disciplinom, a na koncu i osvojenim bodom. No, ni Vulić ne može biti sretan kako su 'crveni' reagirali po oduzetoj lopti. Bilo je tu more pogrešnih dodavanja, momčad iz Parka mladeži nije uspjela odigrati niti jedan suvisao protunapad, pa su sve lopte oduzete u sredini brzo predavali nazad protivniku, odnosno igrači Hajduka su uspijevali brzo vratiti posjed.

Kod Hajduka je dobru partiju odigrao Nižić, a Milović nikako ne bi smio biti igrač koji će voditi igru jer njegovi pokušaji da izbaci suigrača u priliku nisu najprecizniji, a uostalom, on nije ni profil igrača od kojega se to očekuje. U obrani je kapetan Hajduka bio vrlo dobar, ali prema naprijed je upao u priču o općoj bezidejnosti i jalovosti napada.

Niti uvođenje Bencuna, Maglice, a u završnici i Radčenka, ništa prema naprijed nije donijelo. Burića je posebno naljutio Bencun, koji je rukom bacio loptu nakon sučeva zvižduka, riskirajući isključenje, pa ga je zamijenio deset minuta prije kraja, iako ga je uveo na poluvremenu.

Moramo reći da se i sudac Mario Zebec uklopio u ovu dosadnu predstavu, sudivši gotovo svaki dodir. Ne, nije bila niti jedna situacija za 'oko sokolovo', ali sjeckao je igru do beskraja, što je toliko tipično za HNL i čini razliku u odnosu na jače europske lige, gdje se puštaju puno jači dueli, što daje mogućnost da se igra razvije.

Zaključak ovog dvoboja je da je Split došao po bod i osvojio ga, a da se od Hajduka očekivala puno poletnija igra, koja će donijeti više prilika za gol. Ostaje za vjerovati da ćemo protiv Kopera vidjeti puno više prilika 'bijelih', te da je ovo bila tek prolazna napadačka neučinkovitost. Hajduku treba prolaz protiv Slovenaca za novi optimizam jer, ako je suditi po startu, ovo bi prvenstvo moglo biti puno izjednačenije od prošloga, gdje se i 'bijelima' otvara prilika za puno ozbiljniji priključak vrhu. 

Vaša reakcija na temu