Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Caktaš prestigao Gudelja i Šurjaka u lošoj utakmici sa sretnim krajem
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Caktaš prestigao Gudelja i Šurjaka u lošoj utakmici sa sretnim krajem

Renova nije dala naznaku boljeg sutra, ali, eto, prošlo se, idemo dalje...

Nije Hajduk mogao u ovom trenutku u Europi igrati protiv idealnijeg protivnika. Renova je na desetom mjestu prvenstva Makedonije sa samo jednom pobjedom u pet kola, a u susret su ušli toliko preplašeni da su 'bijeli' već nakon petnaestak minuta mogli sve riješiti. Ali nisu. Jer da jesu - ne bi to bio sadašnji Hajduk, neuvjerljiv i nepredvidiv. No, barem se nije ponovila Gzira.

Krenulo je jako dobro. Već u 4. minuti je Jairo centrirao s desne strane, a Mijo Caktaš zakucao glavom sa šest metara loptu u mrežu. Caktašu je to deseti pogodak za 'bijele' u Europi, čime se na vječnoj ljestvici strijelaca popeo na treće mjesto i prestigao Ivana Gudelja i Ivicu Šurjaka.

Naravno da je sada logična polemika jer su ova dvojica igrala u vrijeme povijesnih Hajdukovih utakmica pred prepunim stadionima, dok je Mijo zabijao u pretkolima. Ali nakupio je lijep niz, iz igre je zabio Turnovu, Dundalku, Sillamae Kalevu, Kopru, Stromsgodsetu i Slaviji Sofija, te sada Renovi. Tome je dodao još tri gola iz jedanaesteraca (Šahter, pa opet Sillamae i Slavia) i eto ga na okruglih - 10. Tko zna, da se igra i uzvrat, možda bi se još više približio i drugoplasiranom Slaviši Žungulu jer Renova izgleda kao protivnik po mjeri za bildanje statistike.

Utakmica u Skoplju je na trenutke nalikovala drugoligaškoj, a ne europskoj razini. Nakon odličnog uvoda, vodstva pa još nekoliko promašenih prilika, Hajduk nam je opet priuštio negledljivu predstavu u kojoj smo se tresli do samog kraja.

Još nas je Jairo početkom nastavka mogao riješiti muka, ali nije realizirao zicer. 'Bijeli' su često radili početničke greške, a kako je susret odmicao kraju, tako su i Makedonci imali nekoliko opasnih situacija, no niti jednu nisu završili opasnijim udarcem u okvir. Fijukalo je oko gola.

Uglavnom, Hajduk se ovoga puta nije osramotio rezultatski kao prošle godine, ali igra protiv nedoraslog protivnika nije bila na zadovoljavajućoj razini i slažemo se s trenerom Vukasom da su 'visili pred kraj', no ovoga puta su ipak prošli.

Nažalost se posljednjih sezona nismo nauživali uspjeha, a pamtit će se jedino Caktaševa individualna postignuća, prva mjesta na ljestvici strijelaca, te sada ovaj gol za treće mjesto Hajdukovih strijelaca u Europi svih vremena. No, mi smo žedni uspjeha cijelog kolektiva, Renova nije dala naznaku boljeg sutra, ali, eto, prošlo se, idemo dalje... 

Vaša reakcija na temu