Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Carrillo, momčad ti igra jednako loše kao pod Pušnikom
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Carrillo, momčad ti igra jednako loše kao pod Pušnikom

Kako vrijeme prolazi sve nam teže pada ovakva nemoć koja se iskazuje na terenu

Hajduk je poražen od Osijeka u Gradskom vrtu sa 2:1, ali puno više od gubitka bodova brine činjenica što 'bijeli' u nastavku prvenstva baš ništa nisu napredovali u odnosu na jesenski dio.

Nešto slično smo konstatirali već protiv Splita, ali su se tada 'bijeli' na krilima Ercega digli zadnjih desetak minuta i osvojili bod. Protiv Istre su slavili uvjerljivim rezultatom, ali većim dijelom utakmice igra nije bila na visokoj razini, a ovo protiv Osijeka, prvog jačeg protivnika, je izgledalo baš loše. Očajno.

Najprije, nije ni Osijek u velikoj formi. U drugom dijelu je poražen u sva tri susreta, od Rijeke u Kupu i prvenstvu, te od Lokomotive u prošlom kolu, ali protiv Hajduka je izgledao kao Barca u odnosu na neku osrednju momčad Primere, koja se sabila na vrhu vlastitog šesnaesterca i vreba pokoju kontru. Nevjerojatan je podatak da nakon prvog poluvremena Osijek ima posjed lopte 75:25 i kombinacijom pokušava doći do prilike, dok Hajdukov vezni red baš ni u jednom trenutku ne može uspostaviti ravnotežu.

U otvaranju utakmice Osijek je odmah imao dvije jako dobre prilike, s tim da je stalno izgledalo kako ima igrača više po bokovima, pogotovo onom lijevom, gdje su Lopa i Barišić stalno obrani radili probleme. Ismajli se trudio koliko je mogao, a na kraju je bio tragičar, s obzirom da je nepotrebno u 62. minuti skrivio prekršaj na Ejupiju za jedanaesterac, nakon kojega je Osijek poveo.

Ismajli je Pušnikov izum na desnom beku, promovirao ga je na tu poziciju ljetos za Maccabi, nakon što je bio razočaran igrom Juranovića u visokom porazu protiv Dinama. Sada je Juranović ozlijeđen i operiran, a Carrillo je posegnuo za istim rješenjem.

Španjolac je zapravo u odnosu na Slovenca promijenio to što se sada igra s dva napadača i jednim igračem iza njih, što je u Osijeku bio Vlašić. No, problemi su ostali isti, a vezni red sa Savvasom, Jeffersonom i Hamzom, još jesenas je pokazao svoje slabosti. Nakon utakmice u Rijeci, gdje je domaćin također svih 90 minuta gradio akcije, a Hajdukovi veznjaci promatrali zbunjeno što se dešava, zaključili smo da se ta trojka nije u stanju nametnuti ozbiljnom protivniku. Isto je i sada potvrđeno, nema baš nikakvog napretka.

Kod drugog gola Osječana je pogriješio Savvas, a Ejupi lako predriblao Stipicu, koji je istrčao daleko od gola. Nakon svega najteže pada činjenica što nema baš nikakvog pomaka, a proljetni dio je trebao uliti dozu optimizma pred ljeto i europske kvalifikacije.

Ovako nam ostaje samo konstatirati da Hamza, Ćosić i Savvas ne pokazuju zašto bi trebalo otkupiti njihove ugovore,  Terzieva još nismo ni vidjeli, a čitav je niz igrača s ugovorom na godinu dana i opcijom produljenja. S ovom momčadi i ovakvom igrom Hajduk definitivno nema što tražiti u Europi, a kako vrijeme prolazi sve nam teže pada ovakva nemoć koja se iskazuje na terenu.

Čak je taj Futacs, bez obzira na dva izrazito loša pokušaja desnom nogon, izgledao nekako najborbenije, riješen da nešto napravi. Na kraju je na isteku vremena i zabio gol, pri čemu svakako treba notirati da mu je asistirao glavom najmanji na terenu - Tudor, koji je žrtva novog sustava.

Na žalost, nakon Hajdukove predstave u Gradskom vrtu nemamo ništa pozitivno za zaključiti. Prvotimci 'bijelih' nam nisu dali naznake da bi u idućem kolu protiv Rijeke mogli prekinuti ružan niz neuspjeha kontra Kekove momčadi. Preostaje nam samo nadati se nekakvom boljem izdanju, ali nemamo baš nikakve argumente na kojima bismo temeljili optimizam za taj dvoboj. 

Vaša reakcija na temu