Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Čemu se ima nadati Hajduk u sezoni u kojoj na svom terenu prospe 22 boda?
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Čemu se ima nadati Hajduk u sezoni u kojoj na svom terenu prospe 22 boda?

Po svemu viđenom 'bijeli' mogu biti sretni što su od Osijeka izbjegli poraz

Hajduk je na Poljudu remizirao s Osijekom (1:1) te odigrao jako lošu partiju u zadnjoj ovosezonskoj domaćoj utakmici. 'Bijeli' su većim dijelom susreta izgledali kao razbijena vojska, te po svemu viđenom mogu biti sretni što su izbjegli poraz, no ne treba ovih 90 minuta izdvajati iz konteksta cijele sezone.

Ključno je pitanje: što može očekivati momčad koja u HNL-u prospe 22 boda na svom terenu? Upravo toliko ih je na Poljudu ispustio Hajduk, uz dodatak da je po dva puta doma igrao protiv Osijeka, Rijeke i Dinama, te je u tim susretima upisao - nula pobjeda.

Kažimo i to da su 'bijeli' puno bolje izgledali u onom porazu od Dinama (1:2) prije dvadesetak dana, nego sinoć kontra Osječana. Ovaj remi je došao nakon baš nepovezane, obeshrabrujuće igre, te je jako loša najava za zadnja dva dvoboja sezone, protiv Rijeke u prvenstvu i Dinama u finalu Kupa.

Ako bih neku navijačku pjesmu morao staviti na broj jedan top liste najmržih, onda je to 'Ako ne postaneš novi prvak ti...' Sanjam dan kada će je zamijeniti refren 'Večeras je naša fešta', ali u ovom trenutku nemam baš nikakve podloge za biti optimističan po tom pitanju jer je Hajduk opet na nekakvom novom početku i možemo se jedino nadati da će Nadzorni odbor izabrati nekog sposobnog i spretnog predsjednika koji će imati 'leteći start', te brzo podići učmalu atmosferu.

U kontekstu dvoboja s Osijekom, teško je biti optimističan i po pitanju finala Kupa jer ovakav Hajduk nema što tražiti niti protiv lošeg Dinama. Da se razumijemo, po svim linijama Hajduku trebaju osvježenja za iduću sezonu, obrana ne izgleda dobro, vezni red također, a u ofenzivi se tijekom prvenstva puno izgubilo odlascima Vlašića, Ercega i Ohandze, s tim da ni Futacs fizički ne izgleda spreman kao prije ozljede, makar mu treba čestitati za reakciju koja je prethodila pogotku Tudora, odnosno udarac lijevom nogom sa 16 metara iz kojega je pogodio prečku. Novog sportskog direktora Sašu Bjelanovića čeka puno posla ovog ljeta, Hajduk u finišu sezone izgleda baš loše. Niti pobjeda u Puli očito ništa nije promijenila, trener Kopić je Saida, koji je tamo bio starter i dobro odigrao, sada na početku ostavio na klupi, a Šegu protiv Osijeka nije ni zagrijavao. Uveo je opet Almeidu koji je na dvije utakmice do odlaska iz Hajduka i kraja karijere, a publika mu je zviždala pri ulasku. 

U ovom kolu Rijeka nije uspjela pobijediti Cibaliju (0:0), ali svejedno ostaje na drugom mjestu. Stalno se ponavlja pitanje kako je to Hajduk opet treći kada dvije prvoplasirane momčadi toliko kiksaju, a još su 'bijeli' prvi po učinku u gostima. Odgovor je taj što je u sezoni kada je oboren rekord prosječne posjete u HNL-u (sada je 11.979 gledatelja) Hajduk istodobno na Poljudu prosuo 22 boda. Prvenstvo je izgubljeno kod kuće, a u Kupu, gdje 'bijeli' doma nisu ni igrali, još uvijek imaju šansu ovu turbulentnu sezonu učiniti trofejnom.

Vaša reakcija na temu