Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Dambrauskas pregazio Goricu, a Ferro nije mogao zamisliti bolji debi
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Dambrauskas pregazio Goricu, a Ferro nije mogao zamisliti bolji debi

Ovo je definitivno trijumf s debelim trenerovim potpisom

Hajduk je s glatkih 4:0 svladao Goricu u gostima, u utakmici koji je obilježio rani gol debitanta Ferra i fantastična priprema susreta trenera Valdasa Dambrauskasa. Krenimo od ovoga drugoga.

Pamti li još itko prosinac 2020. godine i gostovanje Gorice na Poljudu? Rijetko kada smo se na svom terenu osjećali tako jalovo i bespomoćno kao u tom porazu od 2:4, gdje je Dambrauskasova momčad u potpunost izdominirala i jesen zavšila na visokom trećem mjestu. Nekoliko kola ranije razočarani navijači Hajduka su izveli performans s 'panjevima', ništa nije dalo naslutiti da ćemo nakon samo godinu i dva mjeseca doživjeti ovakav preokret.

Hajduk je danas u potpunosti izdominirao, a trener Dambrauskas očito jako dobro znao kako postaviti igru. Promijenio je sustav, zaigrao s trojicom u zadnjoj liniji, Elezom na liberu, Katićem desno i Ferrom lijevo od njega, te visoko podignutim bekovima Lovrencsicsem i Melnjakom. Bila je to dobitna formula, od starta je kontrolirao utakmicu i mirno je priveo kraju, uz tek poneku priliku domaćih. Ovo je definitivno trijumf s debelim Dambrauskasovim potpisom na nimalo lakom gostovanju.

Što se Ferra tiče, nije mogao zamisliti bolji debi u bijelom dresu. Hajduk je poveo već u 3. minuti. Bivši igrač Benfice Filip Krovinović je centrirao, a sadašnji na posudbi glavom zakucao loptu u mrežu. Nećemo nakon samo jedne utakmice izvlačiti generalne zaključke, ali ako se po jutru dan poznaje, imamo zašto biti optimistični glede Ferra. Nije zgorega još jednom spomenuti ni onu Ivana Katalinića:

- Dajte mi igrače koji su osvajali trofeje.

Ferro je upravo taj, on ima u nogama osvojeno prvenstvo s Benficom i nadamo se da ćemo ga i dalje pamtiti po ovako dobrim potezima. 

Debitirao je i Lukas Grgić. S jako dobrom ocjenom, ali prava je šteta što Marko Livaja nije zabio za 2:0 u situaciji 'jedan na jedan' s vratarom jer bi tada do punog izražaja došao i najbolji Grgićev potez utakmice, oduzimanje lopte, te sjajna asistencija.

Što se drugog Hajdukova gola tiče, samo možemo ponoviti kontataciju iz prošle utakmice. Dragi suci, koristite VAR kad već imate mogućnost upotrijebiti tu tehnologiju. Ovoga puta je iz VAR-sobe signalizirano igranje rukom braniča Gorice, a Livaja je još jednom, u svom stilu, laganini poentirao.

U drugom dijelu je pobjeda zaokružena na 4:0, uz još jedan Livajin trenutak čarolije, sjajnu asistenciju, te potom pogodak Jana Mlakara. Potom je svoj povratak u bijeli dres asistencijom obilježio Dino Mikanović, a poentirala bijela desetka, prvi strijelac lige, ali i igrač koji i dalje sve oko sebe čini boljima.

No, ponovimo još jednom, ovo je velika pobjeda trenera Dambrauskasa, koji je za sada preporodio 'bijele'. S današnje distance oni 'panjevi' s početka teksta izgledaju kao ružan san, a Hajduk se bori za trofeje na dva fronta, kako i priliči klubu s tolikom tradicijom i vojskom navijača. Goricu su doslovce pregazili, nastavak prvenstva nije mogao biti bolje otvoren, iza nas su dvije gostujuće pobjede, a ispred, čvrsto vjerujemo, više nego sunčano proljeće.

Vaša reakcija na temu