Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Dinamo je bio bolji, ali zabio je dva neregularna gola
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Dinamo je bio bolji, ali zabio je dva neregularna gola

Trener 'bijelih' Joan Carrillo s najjačim snagama igra samo Europu

Derbi u Maksimiru imao je za Hajduk najcrnji mogući scenarij, izgubili su 'bijeli' tri boda, ali i Futacsa koji je nakon samo 25 minuta provedenih u igri u nastavku morao izaći zbog ozljede.

'Bijeli' su loše ušli u utakmicu, Dinamo je kontrolirao igru te poveo zarana, već u 8. minuti golom Ćorića. Hajduk je stalno imao problema po desnoj strani, a u ovoj akciji su ispala i oba stopera da bi Radošević pokušao ispratiti Lecjaksa... I tu dolazimo do sporne situacije. Je li Ćorić bez obzira na Radoševića bio u zaleđu? U pitanju su centimetri, ali čini se da ipak jest.

Zaključak nakon prvih 45 minuta jest da je Dinamo bio bolji, a 'bijeli' su tek dva puta ozbiljnije zaprijetili. Jednom kada je Vlašić oduzeo loptu, a drugi put u 17. minuti kada se Ohandza odlučio na dribling umjesto na dodavanje slobodnom Saidu i prilika je propala.

Trener 'bijelih' Joan Carrillo rotira, kombinira. S najjačim snagama igra samo Europu. Od Saida ovoga puta nije dobio reakciju kao u Vinkovcima gdje mu je ovaj donio pobjedu pa je za drugih 45 minuta u igru uveo nominalno prvog napadača Futacsa, a Ohandzu gurnuo ulijevo.

Bio je to sjajan potez, tih 25 minuta je Hajduk najbolje izgledao, napokon se opasnije napadalo prema Livakovićevim vratima, Mađar je pogodio i gredu nakon Franckova prodora, a taj bolji period igre golom je okrunio kapetan Zoran Nižić. Rijetko se nakon kornera viđa da netko na šest metara ostavi najboljeg protivničkog skakača, ali baš to se dogodilo. Nesmotrenost obrane Dinama kažnjena je izjednačenjem.

Pri rezultatu 1:1 odnos snaga na terenu je bio ravnopravan, a onda se u 71. minuti dogodila ta fatalna ozljeda Futacsa, nakon koje se samo možemo nadati da će se što prije vratiti na teren.

Kod drugog gola Dinama opet se spojilo više loših reakcija, ali u 'zoni Radošević' bi Josip trebao rješavati ove situuacije tako da Olmo i ne dođe do udarca. Prethodno je Soudani primio dugu loptu pored Memolle.

Ukupno je Radošević odigrao partiju ispod svoje razine, Hamza je bio u onom svom nevidljivom, neučinkovitom izdanju, a Carbonieri nije stoper na razini Lopeza.

Brzo nakon drugog gola pao je i treći, gdje je najprije nakon duplog pasa ispao Juranović, koji se svejedno uspio opet vratiti i omesti Fernandesa, a onda se dogodio čisti prekršaj Henriqueza na Stipici koji nije sviran i Soudani je zabio za konačnih 3:1. Nevjerojatno je da Ivica Blažićko u prijenosu nakon te situacije može reći da je možda bio jedanaesterac nakon starta Juranovića, ali je Zebec pustio prednost koju je Dinamo kapitalizirao. Bio je to baš iritantan pokušaj da se relativizira situacija u kojoj je napadač Dinama udario Stipicu koljenom u glavu. Usput, Jura je možda u prethodnoj situaciji fauliran, a nikako obrnuto.

Zaključak s ove utakmice je da je Dinamo ukupno bio bolji, ali na kraju je postigao dva neregularna pogotka. U redu, ostavimo još 'Oku sokolovu' i definitivnu presudu oko zaleđa Ćorića, ali neke stvari nisu sporne. Nevjerojatno je i da Zebec ne kazni kartonom i namjernu 'bananu' Fernandesa nakon što je Stipica pokušao rukom daleko baciti loptu,

Što se Hajduka tiče, ne bi bilo dobro da fokus na Europu dovede do većeg zaostatka u HNL-u. Carrillo ni na jednu utakmicu prvenstva nije izveo najjači mogući sastav, a ovaj kombiniran s nekolicinom igrača koji su uglavnom u pričuvi nije bio na najvišoj razini, kako u Zaprešiću i Vinkovcima, tako i sada u Maksimiru.

Vaša reakcija na temu