Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com DUPLIN OSVRT: Efikasno drugo poluvrijeme je sjajna najava za derbi s Dinamom
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Efikasno drugo poluvrijeme je sjajna najava za derbi s Dinamom

'Bijeli' imaju amplituda u igri, ali i napadački potencijal kakav Hajduk dugo nije imao

Hajduk je deklasirao Cibaliju sa 6:1, u utakmici u kojoj je drugo poluvrijeme bilo sjajna najava za derbi protiv Dinama, gdje je Pušnikova momčad još jednom pokazala koliko sjajan napadački potencijal ima u svojim redovima, te potpuno razmontirala nedoraslog protivnika.

Već na početku je sve mirisalo na to da će gosti s Poljuda otići pune mreže. Hajduk je poveo taman na vrijeme da tako bude, već u 7. minuti je Erceg majstorski proigrao Saida, a ovaj ispod vratara Matkovića gurnuo loptu u mrežu.

No, nakon toga 'bijeli' nisu bili agresivni na ipak limitiranog protivnika, pa je i Cibalia došla do daha. U 27. minuti je Baša punom nogom opalio prema Kalinićevim vratima, ali je lopta prošla pored stative. Taj pokušaj se izrodio nakon jako dobre Hajdukove akcije, koju je uprskao Juranović neshvatljivo lošom povratnom loptom.

Akcija Cibalije za izjednačenje začeta je driblingom Čuljka protiv Juranovića, pa točnim centaršutom, nakon kojega je Frane Vitaić glavom odigrao loptu pred gol-crtu, gdje je Dabro pored Nižića i Ismajlija pospremio loptu u mrežu 1:1.

Marko Dabro je, inače, bio najmlađi debitant u povijesti HNL-a, kada je u sezoni 2012/13 nastupio za Cibaliju protiv Splita. On je '96. godište, bio je mladi reprezentativac, a kao velika napadačka nada otišao je u Fiorentinu. Koliko je težak put afirmacije mladih igrača kroz klub iz Serie A pokazalo se i ovoga puta. Dabro nikada nije dobio priliku zaigrati na velikoj sceni, a prošle zime je stigao po rehabilitaciju karijere natrag u matičnu Cibaliju. U Vinkovce se vratio na posudbu.  

U drugom poluvremenu je to bila neka sasvim druga slika. Hajduk je bio ofenzivan, brz i agresivan, što je naplatio u 54. minuti, kada je Said pronašao Ohandzu, a ovaj poslao loptu u mrežu.

Trener Marijan Pušnik je od prve minute krenuo s ofenzivnim trojcem Ohandza-Said-Erceg, gdje je Franck više bio lijevo krilo, nego centralna špica. Moramo reći da sve do gola za 2:1 zapravo nije došla do izražaja njegova majstorija, izgledalo je da je i on, poput cijele momčadi, u nastavku ubacio u višu brzinu. Golom u 84. minuti još jednom nas je Ohandza podsjetio da je klasa za sebe, majstor kakvoga nema u HNL-u.

Koji je gol ljepši, njegov ili Kožuljev za 3:1? Oba su 'za prste lizat', Kožulju kapa dolje za maestralan udarac iz koljena, kojim je probušio nemoćnog Matkovića.

Drugo poluvrijeme obilježili su i rijetko viđeni promašaji Tudora i Juranovića, gdje bi ipak onaj Franov odnio pobjedu da postoji nekakav trofej 'Ilija Sivonjić'. No, Hajduk je u drugom poluvremenu bio toliko dobar i nadmoćan da će se to brzo zaboraviti. Potonulog protivnika dokrajčili su Jefferson i Futacs, na kraju je ostalo visokih 6:1 za feštu i pjesmu na Sjeveru.

Hajduk je ukupno 10 komada utrpao Slaven Belupu i Cibaliji, momčad u pojedinim trenucima uistinu izgleda spremna za velika djela i uvjereni smo da će na Maksimiru odigrati jako dobru utakmicu. 'Bijeli' imaju amplituda u igri, ali i napadački potencijal kakav Hajduk dugo nije imao.
Prije ovog kola bismo stavili 'ruku u vatru za tri zicera'. Jedan je bio da će Hajduk lako protiv slabe Cibalije, drugi Rijekina pobjeda protiv lošeg Splita, a treći Dinamov trijumf nad Lokomotivom. S tim da su u nogometu iznenađenja uvijek moguća, osim u ovom trećem slučaju.

Hajduk, dakle, derbi dočekuje u puno boljem ozračju nego ljetos, kada je visoko poražen na Poljudu. 'Bijeli' su raspoloženi i efikasni, te su nas posljednjim partijama napunili optimizmom pred sraz s momčadi koja bi ne tako davno, slovila kao veliki favorit, ali od ljetnog sraza Dinamo je bitno pao u formi, dok je Hajduk narastao, odnosno pokazao da je tada Pušnikova momčad odigrala daleko ispod svojih mogućnosti.

Vaša reakcija na temu