Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Eto Hajduka u Europi prije nego što je itko očekivao
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Eto Hajduka u Europi prije nego što je itko očekivao

'Bijeli' u pozitivnoj, pobjedničkoj atmosferi sada dočekuju Dinamo

Hajduk je u Puli svladao Istru (2:0), što mu je četvrta pobjeda zaredom, odnosno osmi susret bez poraza u nastavku prvenstva. Ta pozitivna serija je 'bijelima' donijela skok na četvrto mjesto i bodovno poravnanje s trećeplasiranim Osijekom. Eto, dakle, Hajduka na poziciji koja vodi u Europu prije nego što je itko očekivao, a partija u Puli je bila sjajna pozivnica za predstojeći derbi s Dinamom.

Oduševio je prije svih - Darko Nejašmić. Od prvog dvoboja nastavka prvenstva u Osijeku on igra na visokoj razini, a protiv Istre je definitivno odigrao najbolju partiju u bijelom dresu. Kako obrambeno, gdje je presjekao niz lopti, tako i napadački, gdje posebno valja izdvojiti dvije akcije u kojima je išao u presing sve do protivničkog stopera. U 21. minuti je njegov pa Jairov pritisak doveo do pogreške Istrinog braniča, gdje se samo srećom za domaćine lopta opet odbila njima u posjed, a u 81. minuti je Nejašmić oteo loptu tragičaru Rodriguezu te se sjurio prema vratima i pucao, a vratar Čondrić je uspio skrenuti loptu u stativu.

Taj Rodriguez je ispao smiješan već u 11. minuti, kada je nakon dodavanja Caktaša promašio cijelu loptu poput malog djeteta. Poklon je iskoristio Jairo, majstorski je sa 14 metara poentirao, doveo Hajduk u vodstvo.

Istra je imala priliku u 2. minuti, kada je sjajno reagirao vratar Posavec, ali ništa više nije napravila. Hajduk je kontrolirao utakmicu, ali do same završnice smo strepili od kakvog 'zalutalog metka' jer Oreščaninova momčad se baš ispromašivala, bio je to pravi trening živaca za sve kojima srce kuca za Hajduk.

U tu se priču uklopio i Caktašev jedanaesterac, nekakva 'polu-Panenka' koju je vratar Čondrić s lakoćom pokupio, a nakon toga i promašeni zicer Jaira nakon akcije Caktaša i Gyurcsa, kada je bio neometan na osam metara, ali mu je lopta nezgodno odskočila prije šuta.

Točku na ovu priču stavio je u prvoj minuti nadoknade Gyurcso, i to kad smo se najmanje nadali, nakon što su najprije on i Bradarić podsjetili na dvojac 'a je to'. Smeli su jedan drugoga, zajedno krenuvši izvesti slobodan udarac, da bi potom Mađar to učinio majstorski, neobranjivo. 

Hajduk u nastavku prvenstva ima šest pobjeda i dva remija, dakle - sjajan učinak. U toj pozitivnoj, pobjedničkoj atmosferi 'bijeli' sada dočekuju Dinamo, gdje će Hajduk pokušati dokazati da razlika u kvaliteti nije ni blizu 24 boda, koliko ih na tablici dijeli, već upravo suprotno - da su igru podigli na dovoljno visoku razinu da pozitivnu seriju nastave i kontra najvećeg rivala.

Vaša reakcija na temu