Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Gol za veliki gušt, a Mijina priča sada postaje još zanimljivija
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Gol za veliki gušt, a Mijina priča sada postaje još zanimljivija

Hoće li ovaj gol nešto promijeniti oko Caktaševa statusa?

Hajduk je slavio u Rijeci golom Mije Caktaša u 94. minuti! Taj pogodak sada otvara neku sasvim novu priču, ali krenimo redom.

Najprije, baš je gušt dobiti nekoga ovako u sudačkoj nadoknadi. Mi navijači Hajduka smo se u tim trenucima obično navikli hvatati za glavu, no ovoga puta je bilo drugačije. Da budem iskren, ja taj zadnji prekid za 'bijele' nisam s velikom pozornošću ni pratio. Eto, toliko imam povjerenja u ovu momčad. Zapravo sam podigao glavu kada je lopta već bila u mreži, a onda u reprizi pogledao što se dogodilo.

Visok skok Dimitrova i prebačaj glavom Galovića, da bi Caktaš majstorski primio loptu prsima i poslao je u mrežu. On je to napravio rutinirano, smireno. Po zemlji je loptu gurnuo pored nemoćnog Nevistića.

Naravno da je to reakcija majstora koji ima more ovakvih utakmica u nogama. Mijina realizacija nikad nije bila sporna pa ni to da je on potreban ovoj momčadi. Međutim, tek sad će se otvoriti ono treće poglavlje jer bude li se predsjednik držao svog obećanja, tada ćemo se s Caktašem pozdraviti na Valentinovo protiv Slaven Belupa.

I tu dolazimo do jako komplicirane situacije: Hajduk je ove zime već mogao prodati Miju Caktaša i to u dva različita kluba u Kini. No, igrač nije želio to prihvatiti. Mijo bi najradije ostao na Poljudu, ali Jakobušić je iznio jasan stav što će i kako napraviti ako ne smanji ugovor. U međuvremenu je Caktaš bio u slaboj formi, promašio jedanaesterac protiv Lokomotive, završio na klupi, te je sve vodilo jednosmjernom ulicom u pravcu tribina. Međutim, trener Tramezzani ga je baš želio oživjeti, a ovaj mu je to vratio ovim golom u 94. minuti. Hoće li to sada nešto promijeniti oko Caktaševa statusa, vidjet ćemo, ali ukupno raduje što Hajduk nije sasvim potonuo. Još je i cijelo natjecanje za Kup pred nama, valjda se imamo čemu nadati.

Inače, prvo poluvrijeme je bilo prava antipropaganda nogometa. S obje strane. U nastavku je sve skupa malo živnulo, ali zapravo je taj zadnji Mijin potez jedini vrijedan isticanja.

Što se tiče ostalih okolnosti, valja naglasiti da trener Tramezzani nikoga od igrača koji su vraćeni kući nije ni imao u planu za susret s Rijekom. Odnosi se to na Jaira, Jradija, Posavca i Diamantakosa. Talijan je unaprijed kuvertirao ovaj sustav s petoricom iza, te Nejašmićem i Jurićem kao dvojcem zadnjih veznih. Naravno da još uvijek imamo PTSP od pokušaja Igora Tudora s petoricom (ili trojicom, kako hoćete) iza i nekih tadašnjih ideja, no ovoga puta je to izgledalo pristojno, a na kraju je donijelo i ploda.

Želim ovdje objasniti i da nakon dvoboja s Osijekom nije bilo 'Duplinog osvrta' zbog koronavirusa. Sumamed, Medrol, Aspirin Protect..., nakupila se tu lijepa šaka tableta, pogotovo kad im se dodaju još one neizostavne za kolesterol i hiperaktivni mjehur. I cijelo to vrijeme sam razmišljao koliko je zapravo loše stanje kod navijača uzrokovano ovom pandemijom, a koliko posrnulim Hajdukom. Naravno da je to ipak individualno, ali Hajduk je toliko puta kihnuo da se već cijeli grad prehladio. I zato - neka nam ovog gola u 94. minuti. Neka ga kao prve doze cjepiva koja će ovo 'novo normalno' da se Osijek i Dinamo bore za titulu potisnuti u zaborav kao ružan san.

Vaša reakcija na temu