Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNK Hajduk DUPLIN OSVRT: Hajduče, kako igraš sada, to je dosada
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduče, kako igraš sada, to je dosada

Trener Igor Tudor i njegovi igrači još jednom su zakazali, ali, što je najgore, malo tko je uoči susreta uopće bio optimističan

Hajduk je u Gorici poražen i nadigran u susretu u kojemu je domaćin od početka kontrolirao stanje na terenu. Konačnih 3:1 je realan odraz viđenog, 'bijeli' su bili na razini igara u posljednjim utakmicama, dakle neuvjerljivi i većim dijelom susreta bezopasni.

Gorica je povela u 18. minuti. U trenutku kada je Hamad nakon povratne lopte zatresao mrežu u šesnaestercu je bilo čak devet igrača Hajduka, ali nitko nije stajao blizu protivničkih nogometaša, koji su nakon dobre obrane Posavca odigrali kombinaciju za pogodak.

Torcida je u prvom dijelu stalno ponavljala refren 'Pokaži želju, muda na terenu, jer kako igraš sada, to je dosada'. Pri kraju prvog poluvremena skandirali su 'Igrajte, pičkice', ali moramo reći da nije Gorica bila bolja zato što se igrači Hajduka nisu borili. Dapače, 'bijela' mladost je dala sve od sebe, ali bilo je očito da oni u ovom trenutku ne mogu iznijeti teret ovako teškog gostovanja. Trener Igor Tudor je prvi put zaigrao s četvoricom igrača u zadnjoj liniji, ali niti to nije donijelo pomak nabolje. Što zbog objektivnih razloga, a što zbog Tudorovih procjena, Hajduk stalno nešto mijenja, čekamo trenutak kada će se momčad standardizirati i odigrati nešto što ćemo moći pohvaliti. Ovoga puta možemo izdvojiti tek Jakolišev pogodak nakon što je prethodno oduzeo loptu protivničkom igraču. U prvom dijelu je i Jradi bio bolji od ostalih, ali izgubio je loptu u akciji koja je prethodila trećem pogotku. Ndiaye je tada idealno poslužen od strane Kalika koji je odigrao jako dobru utakmicu. Čak bismo mogli reći da ga nikad tako raspoloženog nismo vidjeli u 'bijelom' dresu.

Na kraju treba konstatirati da je ovaj poraz bitno udaljio Hajduk od drugog mjesta. Trener Tudor i njegovi igrači još jednom su zakazali, ali, što je najgore, malo tko je uoči susreta uopće bio optimističan. Slabim igrama su nas doveli do toga da više ništa ni ne očekujemo, a ovoga puta su još nedostajali ponajbolji prvotimci Caktaš i Dimitrov. Bila je ovo tužna i razočaravajuća večer, svjedočili smo i da su navijači domaćih po izlasku sa stadiona zapjevali 'Dajte Hajduk da se igramo', što najbolje odražava koliko su ovoga puta svoju momčad doživjeli nadmoćnom u odnosu na 'bijele'.

Definitivno smo razočarani što pri kraju sezone gledamo ovakav Hajduk, na momente je to u nastavku čak izgledalo kao raspad sistema, ali ostanimo još malo strpljivi i pričekajmo kraj prvenstva za konačne zaključke.

Vaša reakcija na temu