Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajdučka rapsodija, svi ste junaci!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajdučka rapsodija, svi ste junaci!

Hajduk je bio i efikasan i atraktivan i dominantan

Hajduk je u gostima svladao Lokomotivu sa 6:3 u utakmici u kojoj su 'bijeli' baš oduševili. Nakon takve partije nema se što reći igračima osim - svi ste junaci!

Krenimo redom, Filipu Krovinoviću nedvojbeno leži ova ofenzivnija uloga, već drugu utakmicu zaredom se upisuje u strijelce, ali vrijedan pažnje je i pritisak na zadnju liniju obrane koji je krenuo od Marina Ljubičića, da bi Marco Fossati oduzeo loptu, a Marko Livaja je velemajstorski primio te odigrao zadnji pas.

Idemo do Ljubičića, fenomenalna, rastrčana partija. Odradio je lavovski posao, a za angažman je nagrađen trećim pogotkom, našao se na pravom mjestu nakon što je Stipe Biuk loše zahvatio loptu, no ispalo je kao idealna asistencija.

Fossati je također bio na visini zadatka, Hajduk je izdominirao u sredini terena, a Jani Atanasov je odigrao najbolju utakmicu od dolaska na Poljud. Ako je kod gola za vodstvo 2:1 upitno je li centrirao ili pucao, kod šuta za 5:2 je demonstrirao što znači imati 'top u nozi'.

Što se Livaje tiče, trebat će početi izmišljati nove komplimente za opisati njegovu igru. Asistencija za prvi gol je bila genijalna, a driblinzi kod pogotka kojega je sam postigao su ono zbog čega se dolazi na stadione. Najprije se okrenuo oko de Haasa, da bi potom 'slomio kičmu' nesretnom Mersinaju, te poslao loptu u mrežu. 

Hajduk je, dakle, bio i efikasan i atraktivan i dominantan. Napokon su 'bijeli' imali autoritet igre i stavili stvari na svoje mjesto jer nedvojbeno imaju puno jači kadar od Lokomotive.

Domaćin u prvom dijelu nije napravio šansu, a otišao je na odmor sa 1:1. Sudac Bel je dosudio kazneni udarac nakon što je Lovrencsics rukama odgurnuo Kačavendu. Ne mislim sada raspravljati o intenzitetu ni VAR-u, koji nije reagirao jer je kontakt rukama postojao. Samo neka bude isti aršin za svih, Hajduk odavno već nema nikakav autoritet kod sudaca, te mu se svašta svira. Prevedeno - Livaja mora imati isti tretman kod sudaca kao Petković, a nema ga. Dinamov napadač je u Šibeniku prošao bez žutog kartona (bio bi mu treći i propustio bi derbi), iako bi mu ga nakon onih prekršaja bez lopte valjda i vlastiti trener dao.

Hajduk nas je toliko oduševio da sada s optimizmom gledamo i prema tom derbiju s Dinamom. Ne pamtimo kada su 'bijeli' nakon šokantnog izjednačenja tako dobro reagirali. Iz svlačionice su u drugi dio izašli kao lavovi i dotukli protivnika.

Naravno da sve pohvale zaslužuje i Valdas Dambrauskas, trener koji je preporodio ovu momčad. U mandatu Jensa Gustafssona smo u više navrata isticali kako 'bijeli' imaju kadar koji bi morao ostvarivati puno bolji rezultat. Promjena na klupi je uistinu donijela veliki preokret nabolje.

Ovaj plasman u polufinale Kupa je i te kako bitan, momčad je stigla na dva koraka od trofeja, a do kraja jeseni ima priliku i u prvenstvu još zakuhati borbu za vrh. Prvi sljedeći ispit je Dinamo - imamo se čemu nadati!

Vaša reakcija na temu