Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hajduk gubi priključak zbog neučinkovitog napada
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Hajduk gubi priključak zbog neučinkovitog napada

Donosimo pregled svih kikseva 'bijelih' od kada je momčad preuzeo trener Damir Burić

Hajduk polako gubi priključak, u jako kratkom vremenu je od vodeće pozicije došao do šest bodova zaostatka za Dinamom, a svi ovosezonski neuspjesi imaju zajednički nazivnik - anemičan napad koji ne zna probiti protivnički bunker.

Hajduk - Split 0:0 (19. srpnja): Nakon remija i dobre igre u Maksimiru (1:1), hajdukovci su kod kuće razočarali bezidejnom igrom. Trener 'crvenih' Zoran Vulić branio se i obranio s desetoricom, a u bijelom taboru dosta se u to vrijeme moglo čuti i o problemu igranja u ritmu četvrtak - nedjelja. No, da to nije razlog gubitku dva boda, uvjerili smo se četiri mjeseca kasnije.

Istra 1961 - Hajduk 4:1 (26. srpnja): Trener Damir Burić svjesno je odmarao igrače za Europu, što je dovelo do teškog poraza od slabašnih Puljana. Pod njegovim vodstvom bio je to prvi i zadnji put da su 'bijeli' kalkulirali sa sastavom.

Hajduk – Slaven Belupo 2:2 (2. kolovoza): Novo razočaranje na Poljudu. 'Bijeli' opet nisu imali rješenja u napadu, s tim da su im gosti 'prodali' dvije kontre i poveli sa 0:2. Burićeva momčad je spasila barem bod euro-lobom Malokua i pogotkom Milovića...

Rijeka – Hajduk 0:0 (15. kolovoza): Bod u Rijeci nije neuspjeh, ali je ostao dojam kako je Hajduk mogao napraviti više, s obzirom na isključenje Moisesa u 16. minuti. Stanje na terenu poravnato je u 64. minuti, kada je crveni karton zaradio Velazquez. Domaćin cijelu utakmicu nije uputio udarac na gol.

Hajduk – Slovan Liberec 0:1 (27. kolovoza): Još jedna jako važna utakmica u kojoj je napad 'bijelih' sasvim zakazao. 'Bijeli' nisu odmah nasrnuli, gosti su bili bolji, zreliji, postigli gol u prvom dijelu i plasirali se u skupinu Europske lige.

Hajduk – Dinamo 0:0 (19. rujna): Igrač odluke bio je sudac Bruno Marić, 'bijeli' su bili bolji i zaslužili pobjedu, ali su drastično oštećeni, nije im dosuđen čisti jedanaesterac

Hajduk – Rijeka 0:3 (1. studenoga): Hajduk je najslabiju utakmicu odigrao u trenutku kada se mogao odlijepiti i četiri boda pobjeći Rijeci, a pet Dinamu. No, napad 'bijelih' je bio očajan, bezidejan, a kontre Kekove momčadi ubojite. Umjesto najvažnije pobjede, 'bijeli' su izgubili prvo mjesto.

Osijek – Hajduk 1:0 (7. studenoga): Jedina utakmica u polusezoni za koju možemo reći da je momčad 'zaspala', odnosno da je protivnik bio agresivniji, motiviraniji. 'Bijeli' su djelovali kao ispuhani balon, a Osijeku je 'gorilo pod petama' za bijeg s dna.

Dinamo – Hajduk 2:1 (5. prosinca): Poraz nakon kojega se treneru Buriću i njegovim igračima nema što prigovoriti jer su bili bolji. Tri puta je u polusezoni Hajduk nadigrao Mamićevu momčad, ali niti jednom nije pobijedio.

Hajduk – Split 0:0 (12. prosinca): Hajdukov najbolji igrač i strijelac ove jeseni je Mijo Caktaš, koji je zabio ukupno 13 golova, od čega dva u Maksimiru. No, ovdje je promašio jedinu pravu priliku na cijeloj utakmici. Gdje to ima da je vezni igrač jedina prava napadačka uzdanica i ključni golgeter? Četiri mjeseca nakon iste igre i ishoda protiv Splita mogli smo samo ponoviti da su 'bijeli' na Poljudu opet razočarali bezidejnom igrom protiv protivničkog bunkera.      

Vaša reakcija na temu