Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruno Karadža DUPLIN OSVRT: Hajduk ima minimalnu, ali dragocjenu prednost pred uzvrat
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk ima minimalnu, ali dragocjenu prednost pred uzvrat

Borja Lopez se predstavio na sjajan način, a Futacs je u europskom debiju postigao pogodak

'Idemo dalje' pjevala je publika nakon pobjede Hajduka nad Levskim od 1:0 u Dugopolju, ali definitivno je jasno da 'bijele' u Bugarskoj čeka teških 90 minuta uzvrata protiv momčadi čije su napadačke ambicije rasle kako je susret dalje odmicao.

Igrač utakmice po nama je bio Borja Lopez, koji je u tandemu sa Zoranom Nižićem funkcionirao besprijekorno. Španjolac se na lijep način predstavio u službenom debiju za 'bijele'. Redovito je dobivao duele i bio najjača karika u periodu kad su se gosti počeli buditi i više napadati. Uži dio obrane je bio baš na visini zadatka, Stipica je također sigurno intervenirao kad god je to bilo potrebno.

Hajduk je poveo u 24. minuti golom Futacsa iz jedanaesterca, kojemu je prethodila lijepa akcija 'bijelih'. Započeo je Hamza, koji je proigrao Vlašića, ovaj je osvojio dobar dio terena te je predao na desnu stranu, gdje je Savvas propustio za Tudora, koji mu je potom odigrao sjajnu povratnu loptu nakon čega je Grk srušen... Futacs je bio siguran realizator, Mađar se tako u prvom nastupu karijere u Europi upisao u strijelce. Nakon sezone u kojoj je bio najbolji strijelac HNL-a, Futacs je i ovu novu otvorio golom, ali njegova igra zaslužuje još koje slovo...

Futacs se trudi, bori, tuče, umara protivničke stopere i redovito navlači barem dva protivnička suigrača na sebe. Takva igra troši, umara, pa je u nastavku znao ostati korak prekratak, bez svježine da uđe u priliku. Dojma smo da mu je u ovakvom susretu trener Carrillo davno prije 88. minute morao pridodati Ohandzu, koji je dokazano opasan na širokom prostoru, a najbolje partije u bijelom dresu je odigrao baš u Europi.

Svi su od 'bijelih' imali boljih i lošijih trenutaka, Savvas je izborio jedanaesterac i asistirao Futacsu za veliku priliku u 52. minuti, kada mu je vratar Mitrev obranio udarac u situaciji jedan na jedan. Vlašić je sudjelovao u akciji za kazneni udarac, a imao je sjajan solo-prodor u 80. minuti, kada je lijevom nogom tukao malo pored stative.

Situacija iz 60. minute nakon prekršaja Cvetkovića na Ercegu bila je možda najdramatičnija, ali ne zbog igre, već jer je sve i svašta s tribina poletjelo prema terenu, uključujući i jednu plastičnu bocu. Dijelu navijača se očito teško kontrolirati kad im se grublji start dogodi ispred nosa, kod protivničke klupe. Još uvijek pamtimo utakmicu s Rijekom u Dugopolju, kada je Matjažu Keku stolica proletjela pored glave, a Hajduk kažnjen s dvije utakmice bez publike. Ovoga puta ne očekujemo neku tešku kaznu, ali valja skrenuti pozornost, apelirati na navijače da ne bacaju svašta prema terenu jer to samo šteti Hajduku. Inače je atmosfera bila sjajna, a trenutak kad je uoči utakmice s razglasa krenula Mišina 'Rasti zemljo, pukni stino...' bio je baš za naježiti se.

Levski je na ovoj utakmici stvorio tek jednu pravu priliku, Panayotov je glavom pucao preko gola u sjajnoj poziciji u 78. minuti. Bugari su od 69. minute i ulaska Jordi Gomeza bili dosta opasniji, ali nekako imamo dojam da je ovih 1:0 uistinu velika, dragocjena Hajdukova prednost pred uzvrat. Očekujemo da će 'bijeli', koji imaju izuzetan napadački potencijal, zakuhati nešto i u uzvratu, postići barem još jedan pogodak... Ma da skratimo: uvjereni smo u prolaz!

Hajduk je u Dugopolju bio bolji taman za taj jedan pogodak, nije gostima dozvolio više od jedne ozbiljne prilike, te pred praznim tribinama u Bugarskoj očekujemo još jednu zrelu partiju koja će nam donijeti jedino što svi zajedno želimo, a to je odlazak u treće pretkolo Europske lige.

Vaša reakcija na temu