Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk DUPLIN OSVRT: Hajduk je ispunio cilj, utakmicu obilježili Jurić i Caktaš
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk je ispunio cilj, utakmicu obilježili Jurić i Caktaš

Jako dobru partiju je odigrao i Toma Bašić, pogotovo u prvom dijelu. Namjestio je prvi i treći gol, ali također je djelovao svježe i kao da želi pokazati treneru kako je pogriješio što ga u prve dvije utakmice nije uvrstio u početnu postavu

Hajduk je u Sofiji pobijedio Slaviju sa 3:2 i plasirao se u treće pretkolo Europske lige. Najbolji igrač prvog dijela bio je Stanko Jurić. Bila je to sreća u nesreći za trenera Željka Kopića, Dino Beširović je osjetio bol u koljenu (svakako mu želimo što brži oporavak), a već u šestoj minuti je u igru ušao Jurić.

Njemu je to bio debi za prvu momčad, ali ušao je u utakmicu odvažno, hrabro, s pozicije zadnjeg veznog je kontrolirao igru, a u 24. minuti je doveo Hajduk u vodstvo od 1:0. Bio je to drugi put da se ubacio sasvim naprijed, a poentirao je glavom. No, nije samo pogodak ono što ga je istaklo, izgledao je kao da je pokrio 'pola terena', te je uvelike doprinio tome što vezni red u prvom poluvremenu nije dozvolio domaćinima da slože ozbiljniju priliku.

Jurić je 1996. godište, a široj javnosti je malo poznat. Došao je zimus iz Dugopolja bez velike pompe, te je nastupao za drugu momčad. On je karijeru počeo u Dalmatincu, potom je dvije i pol godine proveo u Adriaticu, da bi u kadetima prešao u Dugopolje, gdje se u potpunosti afirmirao, te nametnuo kroz prvu momčad. Jurić je dokaz da se upornost isplati, ali i da se u bazenu Dalmacije mogu pronaći pojačanja za prvu momčad, bez obzira što se radi o igraču koji nije dotakao omladinski pogon 'bijelih'. Dodajmo još i da Ante Palaversa, koji je počeo splitski dvoboj, nije bio ni na klupi.

Jako dobru partiju je odigrao i Toma Bašić, pogotovo u prvom dijelu. Namjestio je prvi i treći gol, ali također je djelovao svježe i kao da želi pokazati treneru kako je pogriješio što ga u prve dvije utakmice nije uvrstio u početnu postavu.

Nije Hajduk odigrao briljantnu partiju, ali bio je dovoljno dobar da izbori prolaz. Slavia je izjednačila praktički iz ničega, nisu imali ozbiljniji udarac prema vratima, a onda je u samoj završnici Caktaš u svom šesnaestercu napravio kontakt kojega je sudac ocijenio prekršajem za najstrožu kaznu. Na odmor se otišlo sa 1:1, uz dojam kako Hajduk ima kontrolu igre.

U nastavku se Caktaš iskupio za skrivljeni jedanaesterac, loptu je glavom poslao u ruku Uzunova, a potom sam realizirao najstrožu kaznu. Činilo se tada da je priča završena, ali 'bijeli' nisu mirno susret priveli kraju. Slavia je u 70. minuti izjednačila na 2:2, nakon čega su domaćini krenuli puno agresivnije prema Ljubićevim vratima. Kopić je reagirao uvođenjem Vučura umjesto Hamze, Hajduk je zaigrao s petoricom u zadnjoj liniji te se do kraja uglavnom branio. Ali i obranio. Veće probleme je spriječio vratar Marin Ljubić vrhunskom obranom zicera u 83. minuti, da bi četiri minute kasnije Caktaš postigao svoj drugi pogodak i stavio točku na ovu priču.

I nakon ove utakmice ostaju brojni upitnici, ali ostvareno je ono po što su 'bijeli' došli, a to je plasman u treće pretkolo Europske lige.

Vaša reakcija na temu