Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Hajduk je jači i fizički spremniji, ali ne ide miran na uzvrat
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk je jači i fizički spremniji, ali ne ide miran na uzvrat

Ako je Posavec na premijeri baš oduševio - sasvim suprotno možemo reći za Ivanovskog

Hajduk je na otvaranju sezone pobijedio Slaviju s minimalnih 1:0 i po svemu viđenom to bi trebala biti dovoljna prednost pred uzvrat, no očekivali smo više od 'bijelih' koji mogu biti sretni što su na poluvrijeme otišli čiste mreže.

Za to je najviše zaslužan vratar Josip Posavec. Imao je dvije sjajne intervencije i spasio 'bijele' od rezultatskog minusa.  Čuvar mreže doveden iz Palerma bio je daleko najbolji prvotimac Hajduka u prvom dijelu, a to dovoljno govori koliko su opasni bili Bugari koji su u tom periodu imali bolje prigode.

Slavia je igrala bunker, a Hajduk nije imao ideju kako ga probiti. Sredina je bila zatvorena, a Juranović i Fomitschow neraspoloženi za proboj i centaršut. Andre se, doduše, probudio u nastavku, kada je uputio dva opasna udarca, ali ostao je dojam da su 'bijeli' po bokovima trebali puno više napraviti.

Ako je Posavec na premijeri baš oduševio - sasvim suprotno možemo reći za Ivanovskog. Imao je puno problema s primanjem lopte okrenut leđima golu, a u skoku je stalno bio malo prekratak, te za 76 minuta, koliko je proveo u igri, nije ušao ni u jednu priliku. Ovdje se mora reći da je Hajduk u ofenzivi ipak slabiji nego prošlog ljeta, kada je u sezonu ušao s tercetom Vlašić-Erceg-Futacs, a dvoboj s Levskim u uzvratu je riješio Ohandza. Od svih njih je u klubu još uvijek jedino Futacs, ali samo tijelom jer je u glavi praktički već prekrižio splitsku epizodu, a ni fizički više nije kao u vrijeme kad je postao prvi strijelac HNL-a.

Za prvu momčad je debitirao Ante Palaversa, veznjak rođen 2000. godine, kojega je publika dočekala s posebnim simpatijama. Imao je par uspjelih poteza, jednom opasno zaprijetio udarcem sa 25 metara, a trener Kopić bi volio da je još i više pokušavao tražiti rješenja prema naprijed, umjesto što je odigravao povratno za stopere. No, za premijeru na velikoj sceni se definitivno može reći da je uspjela, mladi domaći igrači su Hajdukova budućnost i sad valja vidjeti kako će se cijela priča dalje razvijati.

Dvije godine stariji od njega je Ivan Delić koji je imao jedno sjajno dodavanje u akciji koja je prethodila pogotku. On je debitirao još u listopadu prošle godine u Koprivnici, a potom se izborio za minutažu kroz Hajduk II i nedavno završene pripreme.

Cijelo to drugo poluvrijeme je Hajduk bio puno bolji, napadao, pritiskao, te se može reći kako su igrači s klupe unijeli živost. Svakako i strijelac Said u odnosu na Tudora, a kasnije i Toma Bašić sa svojim prekidima.

Ono u čemu je Hajduk sigurno u velikoj prednosti jest fizička sprema. 'Bijeli' nisu igrali ništa posebno, ali su, što je utakmica dalje odmicala, sve više pritiskali protivnika koji više nije mogao prijeći centar. Bugari su padali, 'bijeli' se dizali pa je na kraju šteta što se u Sofiju ne ide i s većom prednošću.

Uoči ovoga dvoboja smo objavili i vijest o odlasku Josipa Radoševića u Brondby. Njegov ugovor je postao prevelik teret Hajduku pa su na kraju svi sretni i zadovoljni s ovakvim raspletom, a još će se uprihoditi i odšteta. Kad pogledamo cijelu sliku od njegova povratka u bijeli dres, može se reći da smo očekivali više, no ipak se radi o igraču s bogatim iskustvom koji bi bio od koristi ovoj momčadi. Danci ga žele imati za Europu, tako da nije bilo šanse da zaigra protiv Bugara, a već u petak možemo očekivati i službeni rasplet cijele priče.

Zaključak nakon Slavije glasi da je Hajduk ostvario minimalnu prednost, za koju se nadamo da će mu biti dovoljna za prolaz. Da budem iskren, ja sam već gledao prema Steaui pa čak i dalje, no sve viđeno u 90 minuta sa Slavijom me ipak ne čini spokojnim pred put u Sofiju. Iz tabora 'bijelih' se redom žale na stanje terena nakon Ultre, kažu da po tako lošem travnjaku nisu mogli uspostaviti svoju igru. Vjerujemo i nadamo se da će na boljem terenu u Sofiji potvrditi prolaz, a do tada će već krenuti HNL, te ćemo imati i jasniju sliku gdje je Hajduk ove sezone u odnosu na Osijek...    

Vaša reakcija na temu