Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajduk je kaznio Mazalovićevu glupost
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk je kaznio Mazalovićevu glupost

'Bijeli' su apsolutno zasluženo došli do druge pobjede u proljetnom dijelu prvenstva

Ključan trenutak utakmice Intera i Hajduka dogodio se u 67. minuti, kada je Tomislav Mazalović napravio glupost i rukom namjerno udario Saida, te zaradio drugi žuti karton i isključenje. Isti je igrač samo minutu ranije također rukom udario protivnika, nakon čega je prvi put 'požutio'. Sudac Fran Jović je u oba navrata ispravno reagirao, s tim da je ovaj drugi Mazalovićev udarac bio na rubu izravnog crvenog kartona. U svakom slučaju, Hajduk je s igračem više zabio dva gola i na kraju pobijedio sa 3:1.

No, nije počelo dobro za 'bijele'. Carrillova momčad je na startu imala puno problema s prekidima, svaki je nabačaj domaćina predstavljao opasnost, a nespretna reakcija Hajdukove obrane nakon kornera rezultirala je već u trećoj minuti golom Kolara za 1:0.

Osim tog pogotka su Zaprešićani imali još jednu dobru šansu, također preko Kolara, a sve ostalo je pripalo Hajduku. 'Bijeli' su imali posjed, igrali na protivničkoj polovici, ali malo je tu bilo točnih kombinacija. U svakom slučaju je najatraktivniji bio potez Nikole Vlašića, koji je majstorski desnom nogom prebacio loptom Čalu, da bi ljevicom iz voleja potegao malo preko grede.

Bolju igru Hajduk je okrunio u 34. minuti, kada je Savvas centrirao s desne strane, a Toma Bašić glavom poslao loptu u mrežu. Nakon tih 1:1 opet se činilo da su domaćini uspostavili ravnotežu, ali do kraja utakmice oni više nisu imali ni snage ni znanja da bi ozbiljnije zaprijetili vratima Stipice.

Držali su domaćini remi sve do 77. minute, kada je kapetan Nižić glavom poentirao za 2:1. Bili su to već trenuci Hajdukove brojčane nadmoći, a ovim golom utakmica je praktički bila riješena.

Da igrač više ne znači uvijek veliku prednost pokazalo se baš u prošlom kolu, kada je Lokomotiva protiv Hajduka imala brojčanu prednost gotovo cijelo poluvrijeme nakon isključenja Futacsa, ali to nije znala konkretizirati. Inter je, pak, ionako jedna od najslabijih momčadi lige, a brojčano inferiorni nisu se mogli nositi s 'bijelima'.

U završnici je još Ohandza na dodavanje Ercega zabio i treći gol za Hajduk, nakon čega je Carrillo nagradio Roberta Jandreka za dobre igre u Hajduku II i dao mu četiri završne minute.

Hajduk je ove sezone znao imati puno problema s momčadima s dna ljestvice, no za ovo se gostovanje može reći da ga je odradio bez većih poteškoća, unatoč ranom vodstvu domaćina. Nakon osvajanja ova tri boda svakako valja skrenuti pozornost da su 'bijeli' dominirali, imali posjed 64-36, te apsolutno zasluženo došli do druge pobjede u proljetnom dijelu prvenstva.

Vaša reakcija na temu