Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Hajduk je napokon iskontrolirao utakmicu od prve do zadnje minute
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk je napokon iskontrolirao utakmicu od prve do zadnje minute

Vukas je standardizirao momčad

Hajduk je pobijedio Varaždin (2:0) na krilima sjajnog ulaska u utakmicu. Gosti su od samog starta djelovali izgubljeno, a 'bijeli' goropadno, te je susret praktički zaključen već nakon petnaest minuta, kada su 'bijeli' vodili sa 1:0, a gosti ostali s igračem manje.

Ključan igrač bio je Adam Gyurcso. On je u četvrtoj minuti na lijevoj strani primio loptu od Jaira, a onda je oštro po zemlji ubacio na drugu stativu. Bio je to pokušaj centaršuta, ali lopta je završila u nebranjenom dijelu mreže. Potom je u 14. minuti opet Mađar bio u glavnoj ulozi, pobjegao je Pellumbiju, krenuo sam prema vrataru, a onda ga je igrač Varaždina srušio. Sudac Jović mu je pokazao zasluženi crveni karton, čime je 'bijelima' do kraja uvelike olakšan posao.

Naravno da će se nakon ove utakmice opet potegnuti priča oko Gyurcsa i njegova ugovora. Mađar, naime, igra zadnju sezonu na Poljudu, s obzirom da mu ga 'bijeli' ne žele produljiti. Gyurcso nije najskuplji igrač, ali je među bolje plaćenima te se dugoročno ne uklapa u planove vodstva 'bijelih', no koristit će ga ove sezone. Mađara nije volio ni Damir Burić, nakon prvog kola ga je otjerao na posudbu, te ovaj nije prošle sezone bio na Poljudu, već je igrao za Puskas AFC. Vratio se opet ljetos, za Hajduk do sada ima ukupno 15 golova i 15 asistencija, a i večeras je izgledao jako dobro.

Na kraju ipak sve trenutne odluke uzmimo s rezervom jer je u tijeku natječaj za novog predsjednika, a kad se on izabere tko zna kako će se karte opet izmiješati. Do tada će, to je već sigurno, novi ugovor već potpisati Stanko Jurić, koji je večeras opet bio na visini zadatka.

Zapravo su svi od prvog sučeva zvižduka izgledali jako dobro, riješeni da isperu gorak okus nekih slabijih izdanja. Već je akcija iz druge minute bila kao iz nogometnih udžbenika, ali umjesto mreže se tresla greda. Varaždinci mogu biti sretni što su na kraju otišli kući sa samo dva pogotka u mreži. Onaj drugi je zabio Mijo Caktaš iz jedanaesterca, nakon što je prethodno vratar Zelenika srušio Diamantakosa.

Gosti iz Varaždina su djelovali neprepoznatljivo u odnosu na momčad koja je proljetos imala drugi učinak u ligi. Taj sastav bez Obregona i Teklića nije isti, čega je svjestan i trener Samir Toplak, te će Varaždinci nakon ovog susreta opet pokrenuti priču eventualne posudbe, što je njihov trener već najavio. Tonio je za 'bijele' ušao zadnjih deset minuta. U Varaždinu mu daju punu minutažu i sve ovlasti pa dalje sve ovisi o tome što će reći stručni stožer 'bijelih'.

Nakon ove pobjede i tri boda ne treba previše ni komplimentirati, od Hajduka se očekuje da na ovaj način rješava susrete protiv Varaždina, Šibenika, Istre, odnosno ekipa koje se ne bore za vrh, a naravno da bismo htjeli i nešto više. Za početak pobjedu u Gorici koja je prošle godine izbacila 'bijele' iz Kupa, a i ove djeluje kao jako ozbiljna ekipa.

Vukasu pohvale što je standardizirao momčad. Više nema onih velikih iznenađenja u sastavu kao kod Tudora u prošloj polusezoni, ali za neke veće zaključke pričekajmo ipak malo ozbiljnije izazove. Za sada konstatirajmo da je nakon solidnog dojma, ali ipak poraza od Galatasaraya, Hajduk večeras pobijedio u utakmici koju je kontrolirao od prve do zadnje minute.

Vaša reakcija na temu