Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Hajduk je opet razočarao
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk je opet razočarao

Treba čestitati Tomislavu Mikuliću i svima koji su odigrali sjajnu utakmicu u donatorskoj akciji 'Ili jesmo ili nismo'

Nakon ispadanja iz Kupa od Splita, Hajduk je poražen i u Koprivnici protiv Slaven Belupa (2:1), u utakmici gdje je domaćin imao više izrazitih prilika, ali je pobjednički pogodak postigao nakon nepostojećeg jedanaesterca.

Daleko najbolji od 'bijelih' bio je - Lovre Kalinić. Hajdukov vratar obranio je tri čista zicera i tako držao svoju momčad u igri, dao joj mogućnost da neporažena ode s ovog gostovanja. No, niti Lovre ništa nije mogao u akciji iz 35. minute, gdje je nakon kornera Jovičić glavom prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je iz blizine u mrežu ubacio Burić, kojega nije stigao blokirati Nižić. Na sličan način je Ugrina iz blizine pored uspavane obrane poentirao za Split, ta lopta prebačena na drugu stativu jednostavno je neobranjiva.

Hajduk je izjednačio nakon lijepog udarca glavom Saida, kojemu je asistirao Toma Bašić, a utakmicu je odlučio nepostojeći jedanaesterac, kojega je sudac Batinić bez dvoumljenja dosudio nakon starta Šimića. Rekli bismo 'ništa nova', ovako slab Hajduk bio je zreo za više od jednog primljenog gola do 60. minute, ali se uspio obraniti, da bi sudac Ivanovskom i društvu dao najveću moguću priliku za vodstvo, koju oni nisu propustili realizirati.

Da, imao je i Futacs u 89. minuti priliku realizirati jedanaesterac. Ovoga puta je sve bilo čisto jer je prekršaj na Kožulju bio evidentan. No, Mađar ga nije realizirao i prilika je otišla u nepovrat.

Ukupno gledajući, Hajduk je opet razočarao. Ne može se reći da se Hajduk nije borio, ali momčad ukupno izgleda kao neuštimani orkestar, te nema nikakve naznake da će se u perspektivi nešto popraviti. Ovdje se ništa ne smije zamjeriti mladom 28-godišnjem treneru Marku Lozi, koji se upisao u povijest 'bijelih' kao najmlađi koji je ikada s klupe vodio Hajduk, o čemu smo već pisali.

Hajduk će se vjerojatno u bliskoj budućnosti početi rješavati stranaca koji mu ništa nisu donijeli. I ne mislimo tu samo na Maganta, već ima i drugih nelogičnih poteza u kreiranju sportske politike. Primjerice, je li bilo vrijedno eliminirati Anthonyja Kalika, koji je u prošloj sezoni kod Damira Burića skupio jedanaest nastupa, a dati povjerenje Savvasu? Ako dovodiš Grka kojemu je 27 godina, a izbacuješ mladića 1997. godište, onda ovaj mora biti barem malo bolji od njega. Čast klupskom marketingu, ali Hajduku je ipak najvažniji prihod od prodaje igrača pa je logično upitati se kakva budućnost čeka klub po tom pitanju ako se momčad napuni strancima koji će se teško prodati, a ne donose ni trenutni rezultat.

I još nešto. Rezultat je - bitan. Naravno, nećemo sad dramu dramiti zbog poraza u Koprivnici, ali u konačnici je jako važan. Pitam svakoga tko tvrdi da nije je li mu svejedno kakav će Hajduk rezultat ostvariti ovog ljeta kad opet izađe u Europu? Je li mu svejedno hoće li zapeti na prvoj prepreci? Pa valjda uspjeh na terenu puni klupsku kasu i podiže vrijednost igračima.

Na kraju na fenomenalnom rezultatu moram čestitati Tomislavu Mikuliću i svima koji su odigrali sjajnu utakmicu u donatorskoj akciji 'Ili jesmo ili nismo'. S velikim uspjehom su predriblali sve prepreke i na valu rijetko viđenog zanosa i borbenosti skupili preko 4 milijuna kuna koji će ući u klub. Da, to je sjajan rezultat, koji zaslužuje sve čestitke!                   

Vaša reakcija na temu