Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Hajduk je osvojio tri važna boda za ostvarenje cilja koji je postavljen pred trenera
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk je osvojio tri važna boda za ostvarenje cilja koji je postavljen pred trenera

Posprdno nazivati dragovoljca Četvrte gardijske brigade Jovanom samo zato što je legenda Torcide i jedan od pokretača Našeg Hajduka je dno dna

Prije osvrta na pobjedu Hajduka protiv Istre (3:1) samo kratak komentar sinoćnje Bujice: jad i bijeda od emisije, a posprdno nazivati dragovoljca Četvrte gardijske brigade Jovanom samo zato što je legenda Torcide i jedan od pokretača Našeg Hajduka je dno dna. Bezobrazluk u eteru svakako treba kažnjavati, najavljene su i brojne tužbe, baš nas zanima kako će cijela ta priča završiti.

Što se dvoboja 'bijelih' protiv Istre tiče, najprije valja otkloniti svaku dilemu oko toga kako je kod Kopića i Vulića rezultat bio bitan, a Oreščanin nema nikakvog imperativa. Dakle, aktualnom treneru se na kraju ove sezone automatski produžuje ugovor na još jednu - ako izbori Europu. Dakle, pred njega je postavljen cilj, a to nije samo afirmacija mladih igrača, već i onaj konkretan rezultatski. Porazom od Osijeka je izgubio tu mogućnost kroz Kup, ostalo je samo prvenstvo. Stoga su tri boda protiv Istre bila imperativ.

U prvom dijelu Hajduk je imao više od igre, barem tako sugerira podatak o posjedu lopte (73-27). Pravih prilika je bilo premalo, najopasnije su izgledale situacije kada se Jradi zaigrao u driblingu nekolicine igrača, te kasnije nakon Juranovićeve povratne lopte i pokušaja Caktaša s desetak metara.

Sve ono bitno događalo se u nastavku. Istra je povela nakon presječenog dodavanja Juranovića. Sjevnula je brza kontra, udarac Traorea s desne strane i ne baš najbolja intervencija Posaveca, nakon koje je Fuentes glavom s metra poslao loptu u mrežu. Ostao je vratar 'bijelih' ležati, ali prekršaja nije bilo, no čini se da je strijelac zgoditka bio u zaleđu u trenutku kada je tukao Traore.

Vratar Posavec je nakon toga imao jednu sjajnu intervenciju poslije pokušaja glavom Rodrigueza. To je očito bio signal treneru Oreščaninu za promjene, ušao je Ivanovski, a četiri minute kasnije i oporavljeni Hamza.

'Bijeli' su izjednačili prvijencem Vučura, do kojega je lopta sretno došla nakon pokušaja Jradija i odbijanca od grede, a ključan trenutak se zbio u 75. minuti, kada je sudac Mlakar pokazao na bijelu točku za Hajduk. Jradi je sa 14 metara htio pucati škaricama, a kapetan gostiju Grujević ga je gurnuo s leđa. Bila je to možda neuobičajena situacija, ali zapravo čisti prekršaj za kazneni udarac. Siguran realizator bio je Mijo Caktaš, koji će potom imati najbolje dodavanje susreta, sjajan pas za Jaira u akciji nakon koje je Ivanovski poentirao za konačnih 3:1.

Nakon ovog susreta se pišu tri važna boda u igri za Europu, te činjenica da će zbog trećeg žutog kartona protiv Dinama nedostajati Juranović i Ivanovski, što je velik udarac za ionako siromašan kadar.

Što se tiče očekivanja u Maksimiru, naravno da se kao navijači uvijek nadamo pobjedi, ali 'bijeli' su odigrali jesen u kojoj nemaju niti jednu pobjedu protiv momčadi iz vrha, Dinama, Rijeke, Lokomotive, Osijeka, čak i Gorice. Nemamo, dakle, uporište za optimizam, ali tko zna... U derbijima je, kako se to obično kaže, sve moguće. 

Vaša reakcija na temu