Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajduk jednostavno nije bio dovoljno dobar da ostvari pobjedu protiv slabijeg protivnika
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk jednostavno nije bio dovoljno dobar da ostvari pobjedu protiv slabijeg protivnika

Kapa dolje svima koji žive Hajduk i šteta za ova dva izgubljena boda

U trenutku dok ovo pišem utakmica između Gorice i Dinama još nije ni počela, ali u svakom slučaju je ovih 0:0 Hajduka u Koprivnici razočaranje, bez obzira na prepolovljenu momčad 'bijelih' uslijed brojnih izostanaka.

Nisu nedostajali samo kartonirani Marko Livaja i Nikola Kalinić, već i ozlijeđeni Lukas Grgić, Josip Vuković, te Emir Sahiti, no atmosfera u momčadi je proteklih dana bila toliko pozitivna da smo očekivali pobjedu tko god istrčao na teren, no sad je očito da je tu emocija bila jača od zdravog razuma. Jer bez Livaje i Kalinića je Hajduk izgledao kao neka prosječna momčad HNL-a, možda malo brža i energičnija u odnosu na Slaven Belupo, ali ipak ne toliko ubojita da nokautira limitiranog protivnika.

Očekivali smo, vjerovali, nadali se bljesku tandema Stipe Biuk - Marin Ljubičić, koji je nakon dugo vremena opet dobio priliku od prve minute. No, oni su ostali na onoj jednoj akciji iz 44. minute, sjajnom proigravanju Biuka i ne dobrom udarcu Ljubičića. U utakmici s malo prilika 'bijeli' su imali još dva opasna pokušaja u prvom dijelu, Mlakarov nakon ubačaja Mikanovića, te Melnjakovoj gredi poslije Krovinovićeva ubačaja iz kuta. Tih 12:1 za Hajduk u kornerima nakon 45 minuta baš ništa nije značilo, jednako kao ni činjenica da protivnik nije uputio udarac ni u okvir, a ni izvan njega.

Kako je utakmica odmicala, postajali smo svjesni da od jačeg pritiska 'bijelih' nema ništa i nadali se nekakvom individualnom potezu. Stoga nas je iznenadio izlazak Biuka i uvođenje Kačaniklića već u 59. minuti. Kad nema Livaje, možda je baš Biuk taj kojega valja čekati do kraja jer on dokazano ima toliko željeni potez, no očito trener Dambrauskas nije jednako tako razmišljao.

Što se tiče iznenađujućeg postavljanja Davida Čoline u vezni red, rekli bismo da se mladi lijevi bočni jako dobro snašao u novoj poziciji. Odigrao je više nego korektno. Ne zaboravimo notirati ni da je uz juniore Pukštasa i Krolu na klupi sjedio kadet Roko Brajković, rođen 2005. godine. No, neće se ovaj susret pamtiti zbog mnogo talenta na klupi, već po izostancima standardnih prvotimaca bez kojih je izostala važna pobjeda.

Što se suca Frana Jovića tiče, uistinu nije jasno zašto je Biuk dobio žuti karton, progledao je kroz prste Fossatiju nakon prekršaja na Zapati, ali i Marina je imao dva starta na Krovinoviću na granici drugog žutog kartona. U 90. minuti je previdio čisti prekršaj Kvržića na Katiću, pa gurnuo ga je u reklame na rubu kaznenog prostora. Jović nije najtalentiraniji sudac, ali ovoga puta barem nije poništio čisti gol kao jesenas u Koprivnici kada je svirao nepostojeći prekršaj Diamantakosa u napadu. Bez obzira na navedeno, nije sudac bio ključan faktor ove utakmice, Hajduk jednostavno nije bio dovoljno dobar da ostvari pobjedu protiv slabijeg protivnika.

Na kraju i riječ, dvije o pristašama 'bijelih'. Nije više ni lako opisati toliku privrženost. Ako su slike iz zadnjeg kola protiv Varteksa u sezoni 2000/01 ušle u povijest jer je cijela tribina bila u bijelom, sada nam izgleda kao da bi se taj Varaždin mogao ponavljati svako kolo. Kapa dolje svima koji žive Hajduk i šteta za ova dva izgubljena boda.

Vaša reakcija na temu