Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajduk loš, Brbić 'u crveno'
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk loš, Brbić 'u crveno'

Plasman ispod drugog mjesta bi mogao imati bitne posljedice za klub

Hajduk je poražen u Rijeci u utakmici u kojoj su 'bijeli' baš razočarali. Domaćin je od starta bio svježiji, agresivniji, bolji, a 'bijeli' su izgledali najlošije od kada ih je preuzeo Igor Tudor. U napadu su bili bezopasni, dok ih je u obrani dugo na životu držao vratar Posavec, ali i sreća, s obzirom na gredu i stativu domaćih.

Tih 2:0 je realan odraz stanja na terenu, a kod oba pogotka je utjecaj imao VAR. U prvom slučaju nereagiranjem, a u drugom je sudac Batinić nakon pregledavanja snimke pokazao na bijelu točku, s obzirom da je lopta nakon udarca Gorgona pogodila Caktaša u ruku.

Kod prvog slučaja je bilo nejasno je li Čolak prije postizanja gola igrao rukom. Po pravilu bi VAR morao poništiti pogodak ako napadač u onoj situaciji iti dodirne loptu rukom, uopće nije bitno je li mu kliznula niz nju ili kako je do tog dodira došlo. U ovom slučaju je VAR dao za pravo napadaču bez pozivanja glavnog suca na pregled. Bit će zanimljivo pogledati 'Oko sokolovo' da se i ta situacija raščisti do kraja.

Hajduk je bio toliko loš da je svaka priča o suđenju u ovom slučaju deplasirana i značila bi okretanje glave od problema igre, gdje je bilo samo pitanje trenutka kada će lopta završiti u mreži.

Od starta je 'prokišnjavalo' po lijevoj strani, gdje Tahiraj opet nije bio u elementu i postavlja se pitanje koliko dalje ima smisla davati prednost njemu i Jakolišu u odnosu na Čolinu i Dolčeka. Tahiraj i Jakoliš su brzi, hitri igrači koji imaju moć ponavljanja, ali jednostavno - jedan je desno krilo, a drugi napadač, dok su u isto vrijeme na Poljudu dva mlada lijeva bočna (2000. godište), jako dobra u igri 'jedan na jedan', u koje je Hajduk nešto uložio (700.000 + 500.000 eura) i nada se da će na njima zaraditi.

Naravno da nije samo lijevi bok problem, ispod razine je i Juranović na drugoj strani, koji također ima sve fizičke predispozicije za Tudorov sistem igre, ali mu fali ideja kada dođe u obećavajuću situaciju.

Protiv Rijeke su podbacila i sva tri ofenzivca, vezni red kao da nije ni postojao, a obrana je dosta dugo i odolijevala iskušenjima, na krilima jako raspoloženog vratara.

Kad podvučemo crtu, ono najbitnije jest - Hajduk je izgubio i drugo mjesto, a ako Lokomotiva sutra svlada Goricu, moga bi se spustiti i do četvrtoga. Taj plasman bi mogao imati bitne posljedice za klub jer je predsjednik Marin Brbić u više navrata najavio odlazak s funkcije ako ne ostvari zacrtani cilj, a to je drugo mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka. Dakle, Brbić je trenutno 'u crveno'. Trener Tudor najavljuje da će Hajduk na kraju ipak biti drugi, ali treba to odraditi na terenu.

Čeka nas, dakle, zanimljiv finiš grozne sezone koja je počela sramotom protiv Gzire (Oreščanin), nastavljena ranim ispadanjem iz Kupa od Gorice (Burić), a sada je, evo, došlo i do gubitka drugog mjesta (Tudor). Nadamo se da je to ipak privremeno jer HNL je neujednačena liga koja sada protiv slabašnih Intera, Istre pa Varaždina nudi priliku 'bijelima' za novi uzlet i put ka ostvarenju cilja.  

Vaša reakcija na temu