Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Hajduk osvojio tri boda i ostao bez strijelca Caktaša za Dinamo
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk osvojio tri boda i ostao bez strijelca Caktaša za Dinamo

Čini se da u igri 'bijelih' ima još puno prostora za napredak

Hajduk je pobijedio Zagreb sa 1:0 u utakmici u kojoj su 'bijeli' ostvarili cilj, osvojili tri boda, ali igrom nisu oduševili.

Momčad trenera Damira Burića dobro je ušla u utakmicu, odigrala jako dobro kvalitetno poluvrijeme, ali loših drugih 45 minuta. Drugo poluvrijeme uvelike je pokvarilo ukupan dojam i ovo je definitivno jedna od utakmica u kojoj se pišu bodovi, a sve ostalo zaboravlja.

Ključan trenutak utakmice dogodio se u 21. minuti, kada je Milić tukao prema golu s lijeve strane, a Mijo Caktaš se našao na pravom mjestu i skrenuo loptu u mrežu. Ne, nije to bio pokušaj asistencije, Miliće je pucao, no Caktaša hoće gol, našao se baš tamo gdje je trebalo i poentirao za pobjedu.

Ono loše je što je šest minuta ranije sudac Marko Matoc upravo Caktašu pokazao žuti karton nakon što je njegov pad u Zagrebovu šesnaestercu ocijenio kao simuliranje. Najkonstantniji Hajdukov igrač ove sezone zbog toga će propustiti utakmicu protiv Dinama. Matoc je iz Zaprešića, zagrebačkog predgrađa, no po pravilima ima pravo suditi Zagrebu, pa čak i Dinamu kontra Hajduka, iako trenutno i živi baš u hrvatskom glavnom gradu. Inače nije imao nekih drugih spornih odluka, sudac nije protiv momčadi iz Kranjčevićeve utjecao na rezultat.

Naravno da se u svakoj priči hrvatskog nogometa mora gledati i širi kontekst jer Hajduk se namučio protiv Zagreba i opet primakao na tri boda Dinamu, dok je u istom kolu momčad iz Maksimira odradila lakši trening na gostovanju protiv Lokomotive (0:4), gdje je, što na posudbi, a što raskidom pa novim ugovorom, parkirala 14 igrača. Okolnosti su to u kojima već godinama Hajduk pokušava napraviti značajniji rezultat u HNL-u, no to nije lako. Sad se u direktnom sudaru nudi prilika za bodovno izjednačenje, no za to će trebati odigrati puno bolje nego kontra Zagreba.

Čini se da u igri 'bijelih' ima još puno prostora za napredak. Hajduk je puno više napadao po lijevoj strani, gdje je Milić došao u čitav niz sjajnih pozicija, ali izostajao je bolji zadnji pas. Tako je Ohandza, koji je bio raspoložen za igru, ostao bez prave prilike, ali onako brz i prodoran opet je u nekoliko navrata izmamio aplauz s tribina. Najupečatljivija je bila njegova akcija u 50. minuti, kada je poput brzog vlaka prošao pored Kovačića, a isto će kasnije još dva puta ponoviti.

Iz igre je zbog ozljede izašao Nižić, a Bilji nije ušao u igru na pravo način. Njegov pas nije bio precizan, u 64. minuti je čak i zakuhao opasnost za vlastita vrata, no Zagreb ipak nije bio dovoljno ubojit. Gosti su najbliže izjednačenju bili u 79. minuti, kada je Matias Šulc topovskim udarcem sa 20 metara pogodio gredu. Hajduk je, dakle, imao i sreće, a nedugo poslije toga počeli su i zvižduci.

Publika sa zapada i istoka nije više mogla trpjeti česta dodavanja prema natrag, konfuznu igru i napadačku nemoć, pa su nakon jednog lošeg Milićeva nabačaja (lopta je otišla iza gola) počeli zvižduci, koji su potrajali nekoliko minuta. No, na kraju je sve zaboravljeno, sa sjevera je počelo skandiranje 'mrzim Dinamo', 'gazi, gazi, purgere' i 'hoćemo pobjedu'. Posljednji zvižduk suca Matoca označio je i početak pripreme za Dinamo, novu veliku utakmicu 'bijelih' u kojoj se očekuje pobjeda za bodovno poravnanje s najvećim rivalom. 

Vaša reakcija na temu