Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajduk se nametnuo posjedom i kombinatorikom
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk se nametnuo posjedom i kombinatorikom

Ivanovski je odigrao zadnji pas kakvoga dugo nismo vidjeli

Hajduk je u gostima razbio Rudeš (4:1), u prvoj utakmici trenera Siniše Oreščanina na seniorskoj klupi. 'Bijeli' nisu ostavili ni grama nade protivniku, od samog početka su se nametnuli posjedom i kombinatorikom, te je do kraja jedino bilo otvoreno pitanje s koliko će komada u mreži momčad Marka Loze napustiti travnjak.

Istina je da je Rudeš zadnji na tablici i bez pobjede, ali navikli smo već da nema lakih utakmica, te možemo i moramo biti zadovoljni načinom na koji su 'bijeli' odradili ovih 90 i kusur minuta. Bilo je tu sjajnih akcija, igra je imala 'glavu i rep', lopta je išla od noge do noge, pri čemu su 'bijeli' imali čak 68 posto posjeda, a protivnik je uglavnom pokušavao izaći 'iz kola' i pokušavao presjeći nekakvo dodavanje, što im nije uspjelo sve do same završnice.

Hajduk je poveo autogolom Obanora, ali prethodno je u toj 7. minuti Bradarić sjajno prošao pored Filipovića i uputio oštar centaršut pred vrata. Fomitschow je nakon dva kiksa protiv Slaven Belupa ostao na tribinama, a oporavljeni Bradarić je još jednom pokazao koliko je velik potencijal.

U ovom susretu je prvenstveni debi upisao Darko Nejašmić, jedini pravi zadnji vezni kojega Oreščanin ima u kadru. Utakmicu će pamtiti ne samo po prvom nastupu, već  i po jako dobroj igri, a sudjelovao je i u akciji za drugi pogodak, gdje je u začetku okomitom loptom pronašao Caktaša...

E, sad, Mijo je opet bio dobar, rastrčan, utrčavao iz drugog plana u prazan prostor. Na kraju je i zabio pogodak pored istrčalog vratara, a najatraktivniji potez odigrao je - Ivanovski. Nije se Mirko upisao u strijelce, ali odigrao je zadnji pas kakvoga dugo nismo vidjeli. Kapa dolje svima za sjajnu akciju i realizaciju.

Caktaš je bio i glavni akter akcije za treći pogodak. Mogao je i sam pucati, ali bio je nesebičan i omogućio Jairu pogodak. Brazilac je zabio i četvrti gol, prethodno mu je asistirao Jradi.

'Bijeli' praktički u ovom susretu nisu imali slabu točku, no svjesni smo i koliko je Rudeš u ovom trenutku slab i nemoćan. Trener Oreščanin će forsirati pas-igru, on traži kombinaciju pod svaku cijenu i bit će zanimljivo vidjeti hoće li se ovaj pomlađeni Hajduk uspjeti nametnuti posjedom i protiv Osijeka. Momčad Zorana Zekića je bila blijeda i nemoćna protiv Rijeke (1:2), a Hajduk sjajan kontra Rudeša, no moramo biti svjesni da to baš ništa ne znači uoči srijede i utakmice Kupa u kojoj sve opet kreće od nule.

Zaključimo, Hajduk je rezultatski i igrom deklasirao Rudeš i nakon odgledanog dvoboja se nadamo da ova momčad 'bijelih' ima protuigru i za Osijek, od kojega se dva puta gubilo u ovom prvenstvu. Pamtimo i rezultatsku krizu od prošle godine, da bi prolaz u Kupu protiv Osijeka sve preokrenuo u momčadi koju je tada vodio Željko Kopić. Naravno da sada priželjkujemo reprizu, bez obzira što smo svjesni da će to biti jako teška zadaća, ali ovoj pomlađenoj momčadi 'bijelih' bi prolaz bio baš sjajan vjetar u leđa za nastavak sezone...

Vaša reakcija na temu