Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajduk sve prokockao u nastavku, VAR sudio umjesto Batinića
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk sve prokockao u nastavku, VAR sudio umjesto Batinića

'Bijeli' nikako da se pomaknu s mrtve točke

Nevjerojatno je kako je Hajduk poražen u Gorici. 'Bijeli' su imali igru i rezultat, ali su u nastavku sve prokockali.

Ključan trenutak opet ispada izlazak Stanka Jurića. Taman je bio dobio žuti karton, izgledao potrošen u još jednoj dobroj utakmici, a onda ga je trener Hari Vukas zamijenio, i kao za peh, baš je Darko Nejašmić samo minutu kasnije skrivio jedanaesterac.

Do kraja je to bila utakmica u kojoj smo svi na stadionu više čekali odluke VAR-a nego gledali igru, a ne možemo se oteti dojmu da je najspornija odluka suca Batinića bio upravo taj jedanaesterac, s obzirom da je do kontakta došlo tek nakon što je Čanađija udario loptu, Nejašmić nije išao u nogu igrača i bit će zanimljivo vidjeti što će na tu spornu situaciju reći 'Oko sokolovo'. Posavec je obranio prvi pokušaj Lovrića, no udarac je ponovljen jer je Hajdukov vratar s obje noge bio naprijed.

Batinić je bio neuvjerljiv, ako će Ivan Bebek iz VAR-sobe stalno donositi odluke, pa čak i u slučaju direktnog crvenog kartona za Čolinu, kada je bilo evidentno da nije izgledna prilika, tada glavni sudac nije ni potreban, no pogrešno bi bilo u ovom susretu samo suca istaknuti u prvi plan.

Hajduk je ušao u susret baš onako kako je trener Vukas priželjkivao, 'bijeli' su redali dobre akcije, imali sjajne prilike preko Diamantakosa, Jradija, Jakoliš je nakon sjajnog udarca pogodio gredu. Imali smo dojam da je do poluvremena trebalo biti barem tri razlike za Hajduk. Ali nije bilo, nakon kaznenog udarca za domaćine se sve preokrenulo i Hajduk je počeo sličiti na onu nepovezanu momčad s proljeća koja bi tu i tamo stvorila neku priliku, ali niti tada nije ulijevala povjerenje. Igra 'bijelih' se raspala, a poslije isključenja i potpunog preokreta je i bod bio dobar.

U toj 100. minuti jer VAR presudio na Hajdukovu stranu, ali udarac Jaira s bijele točke je obranio Kahlina, te su 'bijeli' opet pognute glave napustili Goricu. Nakon kraja utakmice je uslijedio takav prolom oblaka da su i stariji Velikogoričani pričali o njemu kao nedoživljenom. Nekako je sve izgledalo sumorno nakon ipak nezasluženog poraza s obzirom na prikazano.

Mogla je ovo biti prekretnica za Hajduk i trenera Vukasa, ali to se nije dogodilo. Ponovit će se ista pitanja kao protiv Galatasaraya, Hajduk nije u dobrom ritmu izdržao do kraja i uslijedio je novi bolan poraz. 'Bijeli' nikako da se pomaknu s mrtve točke.

Vaša reakcija na temu