Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nikola Vlašić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajdukova igra ulijeva sve više optimizma pred ljeto i Europu!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajdukova igra ulijeva sve više optimizma pred ljeto i Europu!

Ante Erceg je stalno u pokretu, nudi se, otvara, zabija, asistira...

Hajduk je u gostima protiv Istre u Puli ostvario četvrtu pobjedu u nizu, a posebno veseli što je do nje došao discipliniranom igrom, gdje se od prve minute nametnuo kao gazda na terenu i nije dao domaćinima ni gram nade da bi u ovom dvoboju mogli doći barem do boda.

Prvo ime utakmice svakako je bio Ante Erceg. On je stalno u pokretu, nudi se, otvara, zabija, asistira... Već treću utakmicu zaredom se upisao u strijelce i opet se pokazalo koliko se dobro razumije s Futacsem, koji mu je gurnuo loptu u prostor u akciji za vodstvo. Sve je krenulo brzim izvođenjem prekida i okomitom loptom Jeffersona na Mađara, koji je nogom idealno poslužio Ercega, a ovaj neumoljivo ljevicom zatresao mrežu.

Dojmljivo je bilo još nekoliko Ercegovih akcija, pri čemu posebno valja izdvojiti 59. minutu kada se efektnim driblingom na vrhu šesnaesterca oslobodio čuvara pa tukao, da bi nešto kasnije s lijeve strane vanjskim felšom desne noge idealno uposlio Savvasa, koji je topovskim udarcem zatresao gredu.

Grk je sudjelovao u akciji kod drugog gola, ovoga puta mu je loptu idealno na volej servirao raspoloženi Vlašić, a nakon odbijanca je u mrežu pospremio Futacs.

Hajduk ima sjajan ofenzivni potencijal, najbolji u ligi. Futacs i Erceg se odlično nadopunjuju, iza njih je sve razigraniji Vlašić, a ne zaboravimo da je s klupe ušao Ohandza, kojega se ni lasom nije moglo uhvatiti kada se sjurio pred domaćim vratima u zadnjoj minuti, te da do minutaže ovoga puta nije mogao Said, koji je zabio u prošlom kolu.

Za razliku od prošlog ljeta, kada je ekipa bila potpuno nova, s dosta nepoznanica i nespremnim Futacsem, sada se može reći da 'bijeli' imaju kostur za sljedeću sezonu, a posljednje igre ulijevaju optimizam.

Utakmica u Puli bila je jedna od onih gdje biste se zavarali gledajući samo statistiku jer ispada da je Istra imala više udaraca, te bolji posjed lopte. No, na terenu je to izgledalo drugačije, sjajni Stipica je zaustavio jedina dva ozbiljna pokušaja domaćina, a Hajduk je cijelo vrijeme imao utakmicu pod kontrolom i pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Ako smo nakon uvodnih utakmica proljeća protiv Splita ili Osijeka konstatirali da nema pomaka u igri u odnosu na Pušnikovu eru, te da više od lošeg rezultata boli što nam momčad ničim ne pokazuje da se imamo čemu nadati u kvalifikacijama Europske lige, sada kažimo da su Joan Carrillo i njegovi prvotimci igrama u posljednje vrijeme vratili vjeru da ovaj sastav uz pogođena pojačanja ima potencijal napraviti nešto upečatljivo. Kako u Europskim kvalifikacijama, tako i u domaćem prvenstvu.

Hajduk sada igra kod kuće protiv Osijeka i velika je šteta što je u četvrtoj minuti nadoknade ostao bez Terzieva. Možemo sad reći kako je nepotreban bio oštriji start uz aut-liniju u zadnjim sekundama, ali definitivno to nije bio prekršaj za direktni crveni karton, kojega mu je sudac Pajač pokazao. Dakle, 'bijeli' će u taj dvoboj ući oslabljeni, ali s obzirom na sve što su prikazali u zadnje vrijeme imamo pravo očekivati još jednu nadahnutu, efikasnu i discipliniranu predstavu, u kojoj će potvrditi da su u ovom trenutku ipak bolji sastav od izravnog konkurenta za treće mjesto.

     

Vaša reakcija na temu