Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com DUPLIN OSVRT: Hajduku bodovi, Ohandzi zvižduci, Juranoviću aplauz
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduku bodovi, Ohandzi zvižduci, Juranoviću aplauz

Slažem se s Mariom Brancom koji Ohandzin ugovor želi vezati uz broj nastupa

Utakmicu Hajduka i Lokomotive Torcida je otvorila porukom 'na -13 hladnije je nego u Sibiru, hoćemo igru, ne prazna obećanja'. Uslijedilo je 90 minuta u kojima su 'bijeli' osvojili tri boda, ali opet uz puno grča i muke, bez igre koja bi ulijevala povjerenje pred nastavak sezone.

Susret je odlučen u 61. minuti, kada je nakon ubačaja Josipa Kvesića s lijeve strane Hamza Barry poslao loptu u mrežu. Hamza je zabio gol odluke, na trenutke je izgledao vrlo dobro, ali nedostajalo mu je ideje i kreacije u trenucima kada se očekivalo da kao vezni igrač odigra precizniji zadnji pas. U 79. minuti je povukao kontru, ali mu je zasmetao nevjerojatno lošom kretnjom Said, da bi potom i u prvoj minuti nadoknade nakon dobrog izlaska prema naprijed loše dodao.

Hajduk je od početka imao posjed, ali cijelo prvo poluvrijeme nije imao izglednijih prilika, s tek dva pokušaja Futacsa iz daljine.

U nastavku je sve to skupa bilo življe, a jako dobar dojam kod 'bijelih' ostavio je - Josip Juranović. Desetak minuta prije kraja pravovremeni je Juranović dobrom obrambenom intervencijom izmamio pljesak s tribina. Bili su to trenuci kada je Lokomotiva opasno prijetila, a po trojica-četvorica 'bijelih' znali su ostajati iza lopte. Ako je Jura i pao na koji 'lažnjak', to nije pokvarilo dojam jer bila je ovo jedna od njegovih najboljih utakmica u bijelom dresu.

Juranoviću se, dakle, pljeskalo, a Ohandzu - izviždalo. Franck je u 62. minuti ušao umjesto Futacsa, koji ovoga puta nije ušao ni u jednu šansu, a pri ulasku na teren dočekan je zvižducima. Naravno da je to posljedica natezanja oko novog ugovora, gdje Ohandzina strana nije prihvatila Hajdukove uvjete.

U ovoj priči se apsolutno slažem s Mariom Brancom. U redu, Hajduk će prihvatiti uvjete Olivera Koniga, ali ajmo ugovor vezati uz broj nastupa. Branco je pogodio 'u sridu' jer iskustvo od prošle sezone, kada Francka nije bilo od rujna pa do kraja sezone, sugerira da se mora obratiti pažnja i na njegove ozljede. Dakle, zdravi Ohandza, igrač koji je bio ključan za dobar start u Europi i radi razliku, apsolutno zaslužuje jedan od najboljih ugovora, no, ako će kao starter biti spreman za par utakmica godišnje, onda cijela ta priča dolazi pod veliki upitnik.

Notirajmo i to da je ovo bio prvenstveni debi Josipa Kvesića na lijevom boku. Iz početka je igrao malo rezervirano, nije pokušavao proboje, odigravao je 'na sigurno'. No, u suši kvalitetnih centaršuteva svakako mu treba čestitati na nabačaju za Hamzin pogodak.

Lokomotiva je ozbiljnije izašla prema naprijed tek u završnici utakmice. Vrata 'bijelih' čuvao je Dante Stipica, koji je dva puta kod istrčavanja imao i sreće. Najprije ga je u završnici prvog dijela Marić čak i zaobišao, ali nije iz daljine bio precizan, a pri kraju utakmice nakon centaršuta opet nije došao do lopte, no obrana je na vrijeme reagirala.

Zaključak ove utakmice je da je Hajduk osvojio sva tri boda, ali da bi, ako je suditi po igri, moglo još i više zahladiti. Do kraja jeseni je ključno proći Splita u četvrtfinalu Kupa, a i dalje ostaje dojam kako Pušnik još uvijek nije uspio izvući maksimum iz ovog igračkog kadra, koji na papiru ima puno veći potencijal od onoga što pruža na terenu.

Vaša reakcija na temu