Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić DUPLIN OSVRT: Hajduku fali 'killer'
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduku fali 'killer'

Momčad ima puno ofenzivaca, ali svi su nekakva krila, polušpice, 'drugi napadači', ofenzivni vezni...

Hajduk je na Poljudu remizirao s Goricom (0:0) u utakmici koja je ponudila dvoboj dvije ravnopravne momčadi i dva potpuno različita stila igre.

'Bijeli' su već po običaju bili kraljevi posjeda, no tih 69:31 posto nakon prvog poluvremena bi moglo zavarati jer su gosti po oduzetoj lopti bili jako opasni, te stvorili dvije jako dobre prilike, gdje posebno valja istaknuti zicer Zwolinskog kojega je skinuo Posavec, a onda još i imao sreće nakon što se lopta odbila od gostujućeg napadača i prošla koji centimetar od stative.

Hajduk je, ponovimo, u prvom dijelu imao posjed, ali i nula udaraca u okvir, s tim da je najveću priliku u 37. minuti propustio realizirati Jairo, nakon idealnog nabačaja Tudora.

Tu otvaramo priču lošije strane ovog kadra 'bijelih'. Hajduk nema 'killera', te previše ovisi o inspiraciji Jaira i Caktaša. Oreščaninova momčad ima puno ofenzivaca, ali svi su nekakva krila, polušpice, 'drugi napadači', ofenzivni vezni...  Akcija iz 13. minute najbolje oslikava ovu priču, nakon dobro odigrane akcije je Tahiraj ubacio s desne strane prema vrhu peterca, a tamo - nikoga.

Gorica je odigrala čvrsto i agresivno u sredini, gdje definitivno nije bilo prolaza. Aktivni su bili Tudor i Juranović, te uputili niz dobrih lopti u protivnički šesnaesterac, no Hajduk ovoga puta nije došao do pogotka. O statusu Fomitschowa najbolje govori činjenica što je trener Oreščanin, u izostanku Bradarića, krenuo s Tudorom lijevo, a onda brzo zamijenio mjesta njemu i Juranoviću. No, najmanji problem 'bijelih' u ovom susretu bili su bekovi, bila je ovo utakmica u kojoj je pola momčadi odigralo ispod očekivane razine.

Što se nevremena tiče, hladnoća i bura su ometale podjednako oba sastava. Navikli smo već da se susreti odigravaju po buri, kiši, blatu, sparini... Ovu utakmicu je zapravo najteže bilo promatrati s tribina pa valja skinuti kapu svih 6.708 gledatelja koji su došli podržati 'bijele' u nadi da će se napokon maknuti sa šestog mjesta.

Pri kraju susreta je Hajduk pritisnuo goste, izveo niz kornera, te stvorio par prilika, a zadnju je propustio Gyurcso u 91. minuti, kada nije htio dodati slobodnom Šegi na vrhu peterca, već je raspalio nebu pod oblake.

Kažimo još i da od Ante Palaverse očekujemo puno više, pogotovo ako ćemo ga promatrati kao igrača Manchester Cityja koji bi ovdje trebao raditi razliku. No, sve je nedostatke mogao 'gurnuti pod tepih Mijo da je realizirao koju šansu pri kraju ili Gyurcso, boljom reakcijom, no i u nastavku je najveći zicer imala Gorica pa se ne može reći da gosti nezasluženo odnose bod s Poljuda.

Na kraju smo ipak razočarani, ali najviše zbog činjenice da nam nakon odgledane utakmice nije ostao dojam da je Hajduk nešto bolji od Gorice. I to ove, bez Atiemwena. Priželjkivali smo 'rasturačinu', uvjerljivu partiju kojom će Hajduk napokon na ljestvici preskočiti novajliju u ligi, no to se nije dogodilo. 

Vaša reakcija na temu