Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Hajduku pobjeda i Ohandza!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduku pobjeda i Ohandza!

Trener Carrillo ima razloga za potpuno zadovoljstvo, sačuvao je koga je želio i dobio utakmicu

Hajduk je na najbolji mogući način otvorio novo prvenstvo, u Maksimiru je svladana Lokomotiva (3:1), a trener Joan Carrillo još je uspio sačuvati dio igrača na koje sigurno računa za Levski.

Prvo ime utakmice bio je Franck Ohandza. On je majstorski zabio prvi gol, sjajno se snašao nakon dodavanja Hamze, te pod pritiskom protivničkog čuvara vanjskim felšom poslao loptu u mrežu. No, to nije sve, Frane Zolja je u akciji za drugi pogodak oduzeo loptu protivniku na centru, te pravovremeno poslužio strijelca Ercega.

Trener Carrillo uistinu ima sjajne ofenzivce u kadru. Prava je privilegija moći ostaviti Futacsa i Vlašića na klupi, a dobiti ovakvu reakciju igrača koji je ušao s klupe. Ohandza je veliki dobitak uoči uzvrata protiv Levskog. U redu, tamo će opet početi Futacs, ali to su dva skroz različita tipa napadača, s obzirom da Mađar traži loptu leđima okrenut protivničkom golu i spušta je za suigrače, dok je Ohandza igrač prostora i bijega.

Što nakon ove utakmice reći za Antu Ercega? Već u prošloj sezoni nas je navikao na majstorije, a sada je na najbolji mogući način otvorio novo prvenstvo. U 55. minuti je primio loptu, malo je gurnuo u desnu stranu, pa naciljao desnom nogom suprotni kut za 2:1. Izgledalo je to tako jednostavno, baš kao i uvijek kada je majstor Erceg u pitanju.

Prvenstveni debi za Hajduk je imao i Ivan Pešić, koji je imao nekoliko uspjelih akcija, najbolju kada je na početku servirao priliku za Kožulja. O Fomitschowu je prerano donositi sud, a 25 minuta odigrao je i Šehić. Svi su oni dio ovog trijumfa, a pobjedom je startao i treći, navijački dres, koji je debitirao upravo u Maksimiru!

Posebna je priča Zoran Nižić, koji je pogotkom nakon kornera u 87. minuti stavio točku na ovu priču. U 76. minuti Kolar je neoprezno startao na Fomitschowa, a Nižić je reagirao kapetanski i došao upozoriti igrača Lokomotive, koji je prethodno već preoštro startao na Lopeza i prošao nekažnjeno. Sudac Ivan Bebek pokazao je Nižiću žuti karton. E sad, od utakmice Real - Barcelona pa naniže, svjedoci smo pritisaka kapetana i ostalih nakon oštrih startova. Nižić nije napravio ništa nesportski, ali Bebekov kriterij je bio takav da je sudio svaki dodir, čime je pogotovo u prvom poluvremenu 'ubio' utakmicu, pa je valjda po tom kriteriju i bezazlena kapetanova reakcija bila za karton.

No, sve će se to brzo zaboraviti. Ostat će zapisano da je Hajduk osvojio tri važna boda na startu novog prvenstva, a sva pažnje već je usmjerena prema uzvratu protiv Levskoga. Pobjeda protiv Lokomotive svakako je dobro došla za atmosferu uoči puta na uzvrat u Bugarsku, a trener Carrillo svakako ima razloga za potpuno zadovoljstvo. Sačuvao je koga je želio i dobio utakmicu!           

Vaša reakcija na temu