Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Hajduku posjed, Dinamu pobjeda, sucu dva sporna detalja
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduku posjed, Dinamu pobjeda, sucu dva sporna detalja

Momčadi trenera Siniše Oreščanina se nema što prigovoriti na zalaganju

Hajduk je poražen od Dinama (0:1) u derbiju koji nije obilovao prilikama, a odlučila ga je loša reakcija vratara Posaveca na slobodan udarac Oršića s tridesetak metara, nakon koje je Gavranović odbijanac pospremio u mrežu. Čuvar mreže 'bijelih' cijelu ovu polusezonu brani sjajno, ali ovoga puta je mogao bolje reagirati. Dinamo je i u zadnjem kolu jeseni u Maksimiru slavio nakon slobodnog udarca, činilo se i tada da 'bijeli' po igri zaslužuju barem ostati neporaženi, no u oba navrata su s terena otišli bez bod(ov)a.

Momčadi trenera Siniše Oreščanina se nema što prigovoriti na zalaganju. Borili su se, dali sve od sebe, ali to ovoga puta nije bilo dovoljno. Hajduk je više imao loptu u nogama, te se naizgled činilo da kontrolira zbivanja na terenu, ali zapravo 'bijeli' nisu stvarali prilike. Hajduku je pripao posjed, u prvom poluvremenu čak 63:37, u drugom nešto manje, ali dinamovci su točno znali što rade, stajali su čvrsto u bloku, te dobro zatvarali prilaze svom golu.

Trener Oreščanin je iznenadio postavljanjem Tudora u početnu jedanaestoricu, ali možda još i više uvođenjem Ivanovskog, koji je tako zaigrao prvi put nakon 8. prosinca prošle godine. Što se Tudora tiče, njemu krajem ove sezone istječe ugovor kojega neće produžiti, ali trener ga cijeni i zato mu je dao povjerenje u derbiju. Za Ivanovskog je Oreščanin objasnio da mu je bila ideja vezati dva Dinamova stopera na njega, Mirko nije uspio doći do prilike ili je namjestiti, ali i on se trudio i borio.

Iznenađenje je bilo što u sastavu nema Ante Palaverse. Ako se sjetimo da ga trener Oreščanin nije stavio u prvih jedanaest niti u zadnjem kolu jeseni u Maksimiru, onda je to manje čudno, no uvijek se nekako ide s tim da će se hvatati tih 40.000 eura bonusa po nastupu od Cityja, koji pripadaju 'bijelima' ako igrač odigra barem prvih 45 minuta.

Sve u svemu, Hajduk je po prikazanom zaslužio barem remi, a šanse za izjednačenjem su mu bile bitno smanjene isključenjem Mije Caktaša. Da, on je zamahnuo rukom prema Šunjiću, i to ne jednom, ali veznjak Dinama ga je prethodno vukao i vukao, što je sudac Batinić bespotrebno puštao.

Puno sporniji detalj je onaj iz 91. minute, kada je pucao Sahiti, a lopta je pogodila Šunjića u ruku u njegovom kaznenom prostoru. Igrač Dinama je okrenuo leđa, ali njegova ruka je zaustavila loptu koja je išla u okvir. Dojam je da je to trebao biti jedanaesterac, vidjet ćemo slaže li se i 'Oko sokolovo'.

.

Na kraju kažimo i to da ovaj poraz ne bi trebao pokolebati 'bijele' u borbi za Europu. Nastavi li Hajduk igrati ovako borbeno i organizirano, svoj cilj će ispuniti, a prva prilika za novi povratak pobjedama je sljedeće kolo i jako bitan susret protiv Osijeka, direktnog konkurenta za plasman na poziciju koja vodi u kvalifikacije Europske lige. 

Vaša reakcija na temu