Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hajduku remi, a Poljudu nova utakmica bez gledatelja?
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Hajduku remi, a Poljudu nova utakmica bez gledatelja?

Nakon vijesti o kazni UEFA-e u Hajduku nikome nije bilo do šale. Potrebne su podrobnije konzultacije prije nego što se iznese klupski stav o novonastalim okolnostima

Hajduk je protiv Splita odigrao 1:1 u prvoj utakmici polufinala Kupa, gdje 'bijeli' bez obzira na određene promjene u odnosu na prvenstveni susret nisu ostvarili dobar rezultat pred uzvrat.

Stanko Poklepović izveo je najiskusniju moguću ekipu, Vlašić je ostao na klupi, a također i Balić, koji je bio žrtva ideje da se u vezni red postavi Zorana Nižića. Hajduk je bio možda za nijansu bolji, ali Split je opet čvrsto stajao iza, te opasno prijetio iz kontranapada, gdje je posebno raspoložen bio Marko Rog.

Bio bi Rog definitivno junak susreta da je realizirao najbolju priliku za drugi pogodak, ali ovoga puta nije bio precizan kao u prvenstvenom susretu. Hajduk je stvorio puno više opasnih situacija pred protivničkim vratima, ali niti jedna nije bila tako čista kao ova Rogova, koja se dogodila nakon što je Cikalleshi uzeo loptu ispred Maloče.

U prvom dijelu je kod Splita do ozljede razigran bio Erceg, a opet je čvrst u sredini terena bio Vidović. Upravo je nakon njegova udarca lopta pogodila Nižića u ruku za jedanaesterac iz kojega su 'crveni' poveli. U toj 31. minuti siguran realizator bio je Erceg, ali Vulićeva je momčad vodstvo držala samo dvije minute. Maglica je s druge strane ispremiješao obranu 'crvenih' i idealno poslužio Sušića za konačnih 1:1.

Zoran Vulić je u odnosu na prošlu utakmicu na klupu posjeo Radotića, a stopera Galovića poslao na desni bok. Trener 'crvenih' je Ibriksa odavno prekrižio, a Radotić vjerojatno ispašta za lošu reakciju kod gola 'bijelih' u prošloj utakmici, gdje je Jozinović primio loptu kao da ga nema, pa asistirao Milevskom. Galović se solidno snašao na novoj poziciji, Split nije imao problema po bokovima, ali čini se da je to više zbog toga što su Vršajević i Jozinović ovoga puta bili neraspoloženi, što je konstatirao i Poklepović nakon utakmice.

Zaključak nakon ova dva susreta je da su Hajduk i Split dvije momčadi približno iste kvalitete, te da nijanse odlučuju na koju će se stranu utakmica prelomiti. 'Crveni' definitivno igraju svoje najbolje utakmice još od ispadanje iz Europe, te se čini kako je Vulić uspio posložiti 'kockice' sastava koji početkom nastavka nije dobro funkcionirao.

Nije 'crvene' poremetio ni novi incident s Belleom. Nakon što ga je Vulić poslao tamo gdje mu je i mjesto (na klupu), njegova reakcija opet se dogodila putem medija i trenutno je suspendiran. Belle je, bez obzira na sve svoje 'mušice', potencijalno ipak mogao biti od koristi 'crvenima' jer se radi o nepredvidivom igraču koji može promijeniti ritam susreta. Pogotovo kad Bagariću ne ide. A činilo se i ovoga puta da je Bagarić nedovoljno koristio svoju brzinu, imao je tek jedan opasan prodor tijekom utakmice.

Priču prve polufinalne utakmice Kupa s ovim ćemo zaključiti i ostaviti sve otvorenim za Park mladeži, a osvrnut ćemo se i na odluku UEFA-e da Hrvatska igra kod kuće protiv Italije pred praznim tribinama. Nakon što se vijest pročula najčešća reakcija koju smo čuli od publike na Poljudu bila je da su 'bijeli' opet izigrani. Kao da baš nitko ne vjeruje da HNS nije unaprijed znao što će se dogoditi. Čak se čula i šala da je HNS jesenas trenirao Poljud za igranje pred praznim tribinama, odnosno da Hajduk ima najviše iskustva u organiziranju utakmica bez publike.

No, u Hajduku nikome nije bilo do šale. Vijest je ipak šokantna i zahtijeva podrobnije konzultacije prije nego se iznese klupski stav o novonastalim okolnostima, nakon što je prethodno HNS preko noći promijenio odluku i velikodušno odlučio utakmicu s Italijom premjestiti u Split. No, službeno ona (još) nije premještena...

Vaša reakcija na temu