Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Hajduku samo bod, kad će više Vlašić zabiti prvijenac pod Pušnikom?
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduku samo bod, kad će više Vlašić zabiti prvijenac pod Pušnikom?

Očekivali smo da će i ovaj dvoboj riješiti bljesak pojedinca, protiv Splita je to uspjelo Tomi Bašiću...

Hajduk je u Puli protiv Istre osvojio samo bod (0:0). Junak utakmice je vratar Istre Ivica Ivušić, koji je rođen 1995. godine i tek drugi put je starter u ovoj sezoni, ali je baš protiv 'bijelih' našao braniti utakmicu karijere.

U prvom je dijelu Ivušić imao dvije velike obrane, prvu nakon majstorije Vlašića, kada je primio loptu desnom, pa je iz voleja lijevom nogom ispalio prema vratima, a drugu kada je Hamza tukao sa 16 metara iz čiste situacije.

Ono što je spasio na crti, Ivušić je gotovo upropastio lošim reakcijama na centaršuteve, kada je dva puta rukama odbijao loptu do Vlašića. U 51. minuti je Vlašić jako loše reagirao, promašio je cijela vrata, a u 72. minuti njegovu brzu loptu Said sa četiri metra nije uspio sprovesti u mrežu.

Utakmica je bila zanimljiva, ali ne i kvalitetna. Hajduk je na kraju imao posjed lopte 62:38, ali bilo je tu i serija dodavanja u zadnjoj liniji, pogotovo u prvom dijelu, kada je Hajduk kombinirao sporo, a napadi su mu bili krajnje neopasni.

Očekivali smo da će i ovaj dvoboj riješiti bljesak pojedinca. Protiv Splita je to uspjelo Tomi Bašiću, no ovoga puta lopta nije htjela u gol. Zabrinjava već i što je Vlašić nanizao 32 utakmice u bijelom dresu bez pogotka. Kod Pušnika još nije bio igrač odluke i baš nikad se nije upisao u strijelce. Da se radi o izvanserijskom talentu, Hajdukovu rekorderu i najmlađem strijelcu u Europi i HNL-u, podsjetio je Nikola tim potezom u 18. minuti, ali sve skupa je to jako malo u odnosu na potencijal koji je pokazivao kada je tek zakoračio u seniore.

Čekamo i da Futacs opravda to što ga Pušnik naziva 'A klasom'. On još uvijek izgleda teretno i uglavnom zabija kad je sve već riješeno, kao protiv Slavena ili Cibalije. Izostanak Ohandze i Ercega je za ovu momčad ogroman hendikep, obojica su hitriji i opasniji od mađarskog diva.  

U Puli nije osvojen bod, nego su izgubljena dva. Jednako kao i protiv Intera u Zaprešiću. U ovakvoj ligi su bodovi prosuti protiv takvih ekipa teško nadoknadivi, pogotovo s obzirom na činjenicu da Hajduk još u ovom prvenstvu nema pobjedu nad nekom od tri najjače momčadi, odnosno Dinamom, Rijekom ili Osijekom.

Jednu od svojih boljih utakmica u bijelom dresu odigrao je Juranović. Prolazio je po boku, ali, što je još važnije, u dva je navrata sjajno blokirao pokušaje Stepčića, odnosno Bouhne. Taj u 90. minuti bi značio siguran pogodak jer je vratar Kalinić već bio svladan.

Istra je u par navrata opasno zaprijetila, ali Hajduk je sve imao u svojim rukama, da bi u 87. minuti došao do još jednog zicera, ali je taj Ivušić, vratar koji je prošao školu milanskog Intera, uspio zaustaviti i udarac glavom Šimića s pet metara. 

Trener Pušnik je uoči Istre najavio kako bi ga zadovoljilo osvajanje sedam od devet bodova. Još uvijek ima priliku za to ostvariti, ukoliko pobijedi Osijek, pa Rijeku...      

Vaša reakcija na temu