Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Hajduku sjajni Caktaš, tri boda i brojni upitnici
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduku sjajni Caktaš, tri boda i brojni upitnici

'Bijeli' previše ovise o inspiraciji Caktaša i Jaira, kojega nije bilo protiv Intera

Hajduk je pobijedio Inter (3:2) u utakmici koja je donijela tri važna boda u borbi za Europu, ali i brojne upitnike koji sugeriraju da će sportski direktor Saša Bjelanović po završetku prvenstva imati pune ruke posla ukoliko ne želimo da i sljedeća sezona bude mučenje. Cilj ovog proljeća je bio popeti se sa šestog barem do četvrtog mjesta, u čemu su 'bijeli' uspjeli, ali već treba gledati kako sastaviti momčad koja će moći nešto napraviti u Europi jer ova današnja ne vjerujemo da bi i Intera dobila bez Mije Caktaša.

Caktaš je opet bio odličan. Postigao je dva pogotka s kojima je došao do brojke 14 u prvenstvu i u finišu prvenstva će se boriti za prvo mjesto ljestvice strijelaca. S obzirom da ne pričamo o napadaču, njegov učinak je sjajan, a gol glavom za vodstvo od 2:1 sa 12 metara velemajstorski. Mijo definitivno radi razliku i na stranu sad što je Inter slab, momčad iz Zaprešića je jako dobro ušla u utakmicu, te je osim gola za vodstvo imala još nekoliko obećavajućih situacija, te nisu 'bijeli' lako došli do preokreta.

A sad ono što sugerira živahan prijelazni rok, a odnosi se na današnju postavu. Vrataru Posavecu je otkupna klauzula preko milijun eura i pitanje je kako će se 'bijeli' tu postaviti. Lijevom beku Fomitschowu i desnom Tudoru istječu ugovori, te će tu trebati dovesti barem dva nova igrača. Kažemo 'barem' jer će u slučaju eventualne prodaje Bradarića trebati dva lijeva beka. Nismo zaboravili Juranovića kojega su ovoga proljeća od terena udaljile ozljede, ali uz njega za desnu stranu treba još netko nakon Tudorova odlaska.

Ismajli je neupitan, ali u zadnje dvije utakmice je upitan Svatok. Ukrajinski stoper je protiv Intera poslao loptu u svoju mrežu. U redu, svakome se to može dogoditi, no još uvijek nije pokazao da je pojačanje, a ne tek puka prinova.

Uzmimo da je Hamza neupitan, ali što je Jradi? Je li Tahiraj igrač za Europu? Koliko mogu Ivanovski, Kalik, Mikulić i Beširović koji su protiv Intera bili na klupi? Je li to kadar za iskorak u sljedećoj sezoni?

Puno smo upitnika postavili, a namjerno smo preskočili Antu Palaversu jer je on grije klupu kao igrač Manchester Cityja, a na posudbi je u Hajduku.

Od kadra koji je nastupio protiv Intera, moramo istaknuti da je ovo bio velik dan za dvojac mladih koji su isto godište - debitirao je Špikić koji je prošlog ljeta stigao iz Dinama, a Nejašmić je prvi put od početka istrčao s kapetanskom trakom (u izostanku Juranovića i Bradarića). Posebna kategorija je Stanko Jurić, koji je nakon partije protiv Rijeke također neupitan u početnoj postavi.

Hajduku će trebati puno pogođenih pojačanja u narednom prijelaznom roku jer borba za četvrto mjesto uz rani oproštaj od Europe i Kupa daleko je od onoga što kao navijači želimo gledati. 'Bijeli' previše ovise o inspiraciji Caktaša i Jaira, kojega nije bilo protiv Intera, a najviše pruža od svih igrača koji su dovedeni za tekuću sezonu.

Priču utakmice s Interom zaključimo činjenicom da su 'bijeli' osvojili tri boda i sto posto smo uvjereni u ulazak u Europu. Caktaš je još jednom potvrdio da je majstor, ali ključan posao struku tek čeka jer očekujemo puno jači kadar za ambiciozniji ulazak u sljedeću sezonu.

Vaša reakcija na temu