Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Hajduku sve i ništa
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Hajduku sve i ništa

'Bijeli' su igrali bolje, ali ne broje se stative, promašaji nepromašivoga i pogoci u vanjski dio mreže

Hajduk je poražen od Rijeke sa 2:1 u utakmici u kojoj su 'bijeli' sve do zadnjih deset minuta bili bolji, ali onda su gosti preokrenuli rezultat.

'Bijeli' su izgledali dobro, bili su agresivni i rastrčani, a plod takvog pristupa bila je igra gdje Rijeka sve do izjednačenja nije stvorila niti jednu priliku, a Hajduk je mogao voditi barem s dva ili tri gola razlike. Još prije vodstva imao je Fran Tudor čistu priliku, zaobišao je i vratara Vargića, ali kada je ostao pred praznim vratima poslao je loptu pored stative, što je izazvalo opću nevjericu na stadionu.

No, upravo je Tudor bio junak ovog novog sastava, punog mladih igrača. Čak i u toj je prilici dobro pročitao namjeru protivničke obrane i ukrao im loptu, a kasnije se našao i na pravom mjestu, nakon što se lopta odbila od stative, te postigao pogodak za 1:0.

Pogodio je prije toga i Caktaš stativu, a Gotal pucao u vanjski dio mreže tako da je jedan dio gledališta skočio slaveći pogodak. 'Bijeli' su sasvim nadigrali Rijeku, stajali su čvrsto otraga, a onda se brzo otvarali, što im je moglo donijeti novi gol i u nastavku.

Najveću priliku nije realizirao Milevski, imao je čistu loptu na pet metara od vratiju, ali je njegov udarac zaustavio Vargić. Hajduk nije došao do drugog pogotka i uslijedila je kazna. Oba pogotka režirao je Rijekin desni bočni Tomečak, koji je jednoga postigao, a kod drugoga asistirao Vešoviću.

Rijeka je povela sa 2:1, ali taj rezultat nije odražavao realan prikaz onoga što se do tada događalo na terenu. No, ne broje se stative, promašaji nepromašivoga i pogoci u vanjski dio mreže. Hajduk je imao više od igre, pa na kraju pobrao i sve komplimente gostujućeg trenera Keka, no 'bijeli' su na kraju tek dobili riječi utjehe 'ovo će im se negdje vratiti', što je slaba kompenzacija za propuštene bodove.

Inače, uoči susreta na sjevernoj tribini osvanuli su transparenti koji pokazuju palac dolje Vučeviću, Maloči, ali i najnovijem zatopljavanju odnosa s HNS-om. No, od trenutka kada je sudac označio početak susreta, podrška 'bijelima' bila je sjajna, pjesma s tribina nosila je mlade igrače, koji su dali sve od sebe, ali ponovio se Dinamo, Hajduk opet nije izdržao do kraja.

Ne zaboravimo da je i protiv Splita Hajduk u prvenstvu imao 1:0, ali su 'crveni' preokrenuli na 1:2. No, nikoga Hajduk nije nadigrao kao Rijeku.

U kontekstu najnovijih zbivanja, eliminacije Marija Maloče u drugu momčad, te izostanka kartoniranih Sušića i Vršajevića, ne vjerujemo da ih je itko zazivao tijekom susreta. Do jučer su oni bili tri neizostavne karike, ali Goran Vučević sasvim je okrenuo ploču i sto posto je sigurno da Hajduk nikad više neće istrčati u sastavu kao protiv Istre, u kojemu nije bilo ni potencijala, a nije ostvaren ni rezultat.

Ovaj Hajduk nije osvojio bodove, ali igra protiv momčadi s Kantride barem nudi optimizam uoči finiša sezone, gdje se ipak očekuje da se izbori osnovni cilj i uđe u Europu. Izmjenu Tudora Vučević je obrazložio time da je igrač sam tražio, a nije komentirao izlazak Gotala. Milevski je zamijenjen kad je Rijeka već preokrenula i jasno je da on kod Vučevića ima prednost u odnosu na Maglicu. Vučević je i na presici istaknuo kako se uoči susreta pribojavao zadnjih 10-15 minuta, a ispostavilo se na kraju da je to bilo s razlogom. 'Bijeli' su opet završili utakmicu ležeći na travi i hvatajući se za glavu, ali vidi se svjetlo na kraju tunela u koji su upali. Želja, angažman i velik broj prilika nisu bili dovoljni za pobjedu nad Rijekom, ali uz ovakav pristup uvjereni smo da neće Park mladeži napustiti pognutih glava...        

Vaša reakcija na temu