Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Hvala 17.308 puta!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hvala 17.308 puta!

Nevjerojatno je kako kod nas jedna pobjeda pokrene euforiju ili poraz baci sve u očaj

Najfascinantniji podatak iz dvoboja Hajduka i Lokomotive (2:1) jest da se na tribinama okupilo 17.308 gledatelja! Ni prohladno i vjetrovito vrijeme nije bilo jače od želje da se podrži ova mlada momčad. Kapa dolje svima, Hajduk je uistinu jedinstven.

Nevjerojatno je kako kod nas jedna pobjeda pokrene euforiju ili poraz baci sve u očaj. Hajduk je šestoplasirana momčad HNL-a, ali trijumf u Osijeku je toliko podigao atmosferu da nitko nije ni sumnjao u pobjedu nad Lokomotivom.

- Svi na Poljud, idemo po nova tri boda - zazivali su navijači, a mnogi od njih već su vidjeli Hajduk u Europi. I to ne po onoj 'ušuljat ćemo se', kako je kazao trener Oreščanin, nego mlada momčad Hajduka ulazi u kvalifikacije Europske lige s autoritetom igre.

Da, samo ta jedna pobjeda je bila dovoljna da se sve preokrene i zato sam se baš pribojavao ovog domaćeg dvoboja kako se opet ne bi sve preokrenulo. Ali naopako. Jer u nas je i za pad od euforije do očaja dovoljna jedna utakmica.

Srećom, Hajduk je ostvario zacrtano. Osvojio je nova tri boda i još malo odškrinuo vrata Europe. Bilo je u igri boljih i lošijih trenutaka, ali za ovaj put ćemo izdvojiti samo ono što nas se, uz fenomenalnu atmosferu, posebno dojmilo.

Prije svega čestitke zaslužuje - Ardian Ismajli. On je bio prvo ime utakmice, pravovremen u obrani, a još je stigao i zabiti gol za vodstvo. Danas je izgledao bolje nego ikada.

Drugi koji zaslužuje posebnu pozornost jest - Mijo Caktaš. On je kad zbrojimo obje utakmice nastavka sezone najbolji igrač Hajduka, te je protiv Osijeka i Lokomotive zabio oba ključna pogotka. Posebno je bila lijepa akcija u kojoj je Jairo proigrao Tahiraja, a ovaj ostavio loptu za Miju koji je najopasniji kad se pojavi iz drugog plana, te je pospremio loptu u mrežu. Najavili smo već zadnji put da će Caktaš iz svojih najboljih dana puno značiti ovoj pomlađenoj momčadi, ni ovoga puta nas nije demantirao.

Dodajmo još da je vratar Posavec spasio u dva navrata, da se Tahiraj iskazao brzinom, te da je Hamza jako dobro reagirao po ulasku s klupe. Bilo je, kažemo, i lošijih detalja, ali na njih se ovoga puta nema potrebe vraćati.   

Radije se vratimo još jednom na onu brojku od 17.308 gledatelja, što je nedosanjani san baš svakog hrvatskog kluba, bez obzira kako plasiran bio. Ovako napuniti tribine usred hladne veljače mogu samo 'bijeli'. Špaco bi bio ponosan, Hajduk je uistinu neuništiv!

Vaša reakcija na temu