Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DUPLIN OSVRT: Hvala ti, Hajduče!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hvala ti, Hajduče!

Bio je to Hajduk kakvoga želimo gledati u budućnosti

Hajduk je pobijedio Vitoriju Guimaraes sa 3:1 u utakmici u kojoj baš možemo biti prezadovoljni 'bijelima'. Hajduk je od prve minute u utakmicu ušao dobro, agresivno, borbeno, angažirano, te Portugalcima praktički nije dozvolio da slože ozbiljniju akciju.

U tom prvom dijelu je najozbiljniju priliku imao Marko Livaja u završnici, no njegov pokušaj s petnaestak metara zaustavio je vratar Varela. Na odmor se otišlo bez golova, a domaća publika je bila nezadovoljna jedino - suđenjem.

U par navrata smo se osjećali kao u HNL-u, s tribina ga se vrijeđalo, negodovalo, a Mohammed Al-Hakim iz Švedske je imao nekoliko uistinu problematičnih procjena. No, sve je kulminiralo u 40. minuti, kada je nakon oštre Livajine lopte Alfa Semedo igrao rukom, bolje rečeno, ona mu se od noge odbila u ruku. Sudac je gestama baš apostrofirao taj odbijanac od natkoljenice, te mahnuo rukom da se igra dalje. Kažemo, publika je bila zadovoljna 'bijelima', a pri odlasku na odmor je izviždan jedino Al-Hakim.

Ovaj susret neće po dobrome pamtiti Josip Vuković. U 57. minuti je imao sjajnu priliku za pogodak, a četiri minute kasnije je pogriješio, Portugalci su mu presjekli dodavanje, potom je još ispao kod duplog pasa, da bi na kraju Miguel lijevom nogom sa 20 metara naciljao rašlje. Vitoria je ni kriva ni dužna povela potpuno nezasluženo, po prikazanoj igri Hajduk je bio bolji.

Mnogi su se još u poluvremenu pitali može li Dambrauskasova momčad izdržati u presingu i jakom ritmu iz prvog dijela. Ne samo da je izdržala, već je i ubacila u brzinu više, sabila protivnika u njihov šesnaesterac, a kao nagrada za takvu igru je stigao pogodak za 1:1. Livaja je i ovoga puta bio ključan, ali lopta je nakon njegova udarca pogodila stativu, da bi odbijanac u mrežu poslao Sahiti.

Ako kažemo da je gol za 2:1 postigao Dario Melnjak, onda je jasno da se još jednom kao šilo zabio u postavljenu obranu gostiju. Strijelac Miguel je ovoga puta počastio pogreškom, a Melnjak primio loptu i maestralno poentirao. Za njega samo možemo reći - došao je tiho, a pravo je pojačanje. Baš pravo.

Krovinovićev pogodak stigao je kao šlag na tortu nezaboravne večeri. Majstore, bravo za eurogol! 

Ovo je uistinu dan za pamćenje, fenomenalna utakmica, ali i uvertira. Fascinantno je bilo vidjeti vojsku navijača s Hajdukovim obilježjima i nedoživljen red ispred Fan shopa. Velike utakmice donose rekordan promet, ova je nadmašila Everton, na čemu svakako treba čestitati svima u klubu, od marketinga do Uprave. 

Na kraju ovog susreta mogu samo reći - hvala ti, Hajduče, na ovoj večeri! Bila je ovo europska predstava kakvih se nismo nagledali u proteklom desetljeću, bio je to Hajduk kakvoga želimo gledati u budućnosti. Za početak već u uzvratu u Portugalu jer ova blistava večer je bila tek prvo poluvrijeme ukupnog okršaja. Ali baš sjajno, vrhunsko, rastrčano, agresivno poluvrijeme. Uz takav angažman protivnik nije imao šanse.

Vaša reakcija na temu