Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk DUPLIN OSVRT: Igra za zaborav, ali bodovni učinak 'bijelih' protiv Dinama je sjajan
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Igra za zaborav, ali bodovni učinak 'bijelih' protiv Dinama je sjajan

Marin Ljubić je opet bio jedan od junaka derbija

Hajduk je u Maksimiru osvojio bod protiv Dinama (1:1), što je rasplet kakav je malo tko mogao očekivati s obzirom na način kako su momčadi otvorile susret.

Dinamo je od prvog sučeva zvižduka zagospodario terenom, njihove akcije bile su tečne, prilike dobre, 'bijeli' kao da se nisu snašli, no momčad trenera Bjelice bolju igru nije znala pretvoriti u rezultatsku prednost. Odnosno, učinila je to u 12. minuti, ali ne iz akcije, već kada je nakon kornera Ismajli u skoku nesretno glavom s prve stative skrenuo loptu u vlastita vrata.

Kruna Dinamove loše završnice stigla je u 38. minuti, kada je Ivanušec promašio zicer, neometan je s osam metara pucao pored stative. Bjelica je čupao kosu, Hajduk je još uvijek izgledao neuvjerljivo, ali s minimalnim minusom je ostao u igri za pozitivan rezultat.

Brojni izostanci su natjerali trenera Damira Burića na rošade, umjesto ozlijeđenog reprezentativca Juranovića je zaigrao Josip Bašić, i to tek treći put ove sezone, nakon onog nesretnog ispadanja od Gzire i prolaza protiv Mladosti u Petrinji. Karijeru nekad velikog talenta su zaustavile ozljede, ali odigrao je u Maksimiru solidnu partiju, pogotovo kad znamo koliko Oršić i društvo po tom krilu rade problema suparnicima i u Ligi prvaka.

Nije bilo ni Filipa Bradarića, a Anthony Kalik je odigrao možda i najbolju partiju u bijelom dresu. Borio se koliko je mogao, a dao je velik doprinos i u akciji za jedanaesterac iz kojega će Hajduk izjednačiti.

Ozljedu Josipa Posavca gotovo da smo i zaboravili - Marin Ljubić je opet bio jedan od junaka derbija. Imao je čitav niz odličnih intervencija, u uvodu utakmice je obranio zicer Petkoviću, a u nastavku se iskazao i na dalekometnim pokušajima, pogotovo onome Olma u 74. minuti. Može se reći da je produljenje ugovora bio pravi potez - Ljubić je briljirao i u pobjedi protiv Dinama na Poljudu, a sada je slično izdanje ponovio.

Ključni potez za bod djelo je - Mije Caktaša. On je nakon dugo vremena opet bio kapetan momčadi, nakon njegova udarca i ruke protivnika je opravdano dosuđen jedanaesterac, a Mijo ga je realizirao sigurno. Pucao je topovski, rutinerski, neobranjivo za Livakovića. Ovo mu je bio već sedmi gol u derbijima.

Nije bilo ni Jaira, a Eduok nije napravio baš punom problema domaćinima. Kažemo, Dinamo je kontrolirao igru, imao posjed lopte 66:34, napravio tek dva prekršaja u prvom dijelu, ali Hajduk je borbenom predstavom sretno i spretno došao do boda.

Nakon ovog susreta razmak na vrhu ostaje četiri boda u korist Dinama. 'Bijeli' su protiv lidera osvojili četiri boda od mogućih šest, što je sjajan učinak, a zaostatak mogu prvenstveno zahvaliti porazima poput onih u Gorici i Koprivnici, te remiju u Puli. I dalje ostaje činjenica da se na pobjedu u gostima čeka još od utakmice s Varaždinom krajem srpnja, no bod u Maksimiru je svakako uspjeh.

Zaključimo, Dinamo je očekivano bio bolji, ali Hajduk je uspio u drugom poluvremenu svesti favoriziranog domaćina na tek nekoliko udaraca iz daljine i borbenom igrom doći do vrijednog boda. 


Vaša reakcija na temu