Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Ipak razočaravajuća večer
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ipak razočaravajuća večer

Razveselio nas je tek potez Diamantakosa kojim je ukazao da bi mogao biti baš pravo pojačanje za Hajduk

Ako sam ikad u ovoj 2020. godini bio uvjeren u Hajdukovu pobjedu, onda je to bilo za dvoboj protiv Slaven Belupa. I to dva puta. Najprije uoči susreta jer je momčad iz Koprivnice izgledala taman kao protivnik po mjeri za potvrdu tri boda iz Osijeka i zadržavanje stopostotnog niza, a potom i kad je Gyurcso poentirao za 2:1. Bio sam uvjeren da se gosti više ne mogu vratiti, ali vratili su se i 'bijeli' su na kraju osvojili mršavi bod.

Zaključak ovog susreta glasi - ipak smo razočarani. Najprije, u prvom je dijelu to bio dvoboj dvije ravnopravne momčadi, gdje su jedni i drugi imali nekoliko obećavajućih napada. Gosti su poveli iz jedanaesterca dosuđenog nakon što je pucao Bogojević, a lopta Vuškovića pogodila u ruku. S tih 0:1 otišlo se na odmor.

Nakon neuvjerljivih 45 minuta ukazao se - Dimitrios Diamantakos. On je u 51. minuti primio loptu leđima okrenut golu, okrenuo se oko Parackog pa lijevom nogom poslao loptu u nebranjeni dio mreže nemoćnog vratara. Izjednačenje je došlo kao plod individualne kvalitete Grka. Bravo za potez Diamantakosa u premijeri na Poljudu!

U 64. je do Gyurcsa došla odbijena lopta. Nakon ispucavanja Posavca mu je glavom nehotice proslijedio Slavenov branič, a Adam je s lakoćom riješio situaciju jedan na jedan, predriblao vratara i poslao loptu u mrežu. S obzirom na to kako je Belupo izgledao u tom dijelu nastavka, bili smo uvjereni da je slomljen otpor gostiju, ali prevarili smo se.

'Bijeli' imaju bogat napadački potencijal, ali ne i mirnoću u sredini terena, sposobnost da iskontroliraju susret do kraja. Slaven Belupo je tijekom susreta prečesto izlazio u obećavajuće napade, a jedan od njih im je donio korner iz kojega je izjednačio Bačelić-Grgić. U Osijeku je domaćin pri samom kraju imao zicer glavom za izjednačenje, ali je Hajduk prošao nekažnjeno, a ovoga puta se zatresla mreža iza Posavca.

Jairo je ovoga puta podbacio, ni Čolina nije bio na najboljoj razini, a logično je bilo i mijenjanje Vuškovića Dimitrovim. Nije lako uprijeti prstom u jednu točku krivnje za krajnji rezultat, jednostavno je ukupan dojam da su gosti ipak zasluženo došli do remija.

Ne možemo sakriti razočaranje gubitkom dva boda, makar ne mislimo da će ovaj remi bilo što bitno promijeniti na Poljudu. Što se tiče statusa trenera Harija Vukasa, nakon Tudorova odlaska u Juventus je nekako sve bilo otvoreno i ostalo na rečenici 'pa tko ga može maknuti ako dobije dvije utakmice do pauze'. Nakon tri boda u Osijeku je njegov status postao neupitan, svlačionica je živnula, Poljudom je zavladao optimizam, ali sada se dogodio Slaven Belupo, potpuno neočekivani bodovni kiks. No, ne vjerujemo da će to išta bitno utjecati. U periodu do Dinama očekujemo i službeno očitovanje glede trenerova statusa.

Bila je ovo na kraju ipak još jedna razočaravajuća večer, gdje nas je razveselio tek potez Diamantakosa kojim je ukazao da bi mogao biti baš pravo pojačanje za Hajduk.

Vaša reakcija na temu