Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Istra lako riješena, Hajduk je odbio prodati Nižića, a kod Vlašića je sve otvoreno
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Istra lako riješena, Hajduk je odbio prodati Nižića, a kod Vlašića je sve otvoreno

Ono što su Joan Carrillo i njegova momčad do sada napravili je za ocjenu minus pet

Hajduk je lako, rutinirano, upisao tri nova prvenstvena boda protiv Istre (2:0) i time zaokružio uvodni ciklus sezone do reprezentativne stanke. Ono što su Joan Carrillo i njegova momčad do sada napravili je za ocjenu minus pet, s tim da onaj 'minus' ide isključivo zbog ispuštene prednosti od 2:0 u Zaprešiću, odnosno gubitka dva boda protiv momčad koja je bitno manje kvalitetna od 'bijelih'. Na prikazano u Europi možemo biti ponosni, Hajduk se časno oprostio od Europske lige, te je pokazao da može parirati, odnosno na prag eliminacije dovesti i skupu momčad Premiershipa. O prilikama s Goodisona, Sigurdssonovu golu ili nerealiziranom jedanaestercu više nećemo, ali neke pouke valja izvući...

Carrillo je nakon Istre blistao od sreće. Bijela točka ovoga puta nije postala crna, niti je ostavila kakve nedoumice za daljnju raspravu. Nakon prekršaja na ErceguSaid se nije ni približio lopti, a Ante je dao Vlašiću da puca. Scenarij je bio idealan da španjolski trener poentira rečenicom: 'S tim smo pokazali kakav sklad vlada u svlačionici'. Još je Said Ercegu namjestio prvi gol, Hajduk je već nakon 45 minuta riješio sve dileme, upisao nova tri boda, a onda smo svi krenuli na treće, možda i najvažnije poluvrijeme sezone...

Radi se, naravno, o prijelaznom roku. Naša zadnja informacija glasi: Hajduk je odbio Goztepe, Zoran Nižić se priključio pripremama A-reprezentacije i ostaje na Poljudu.

Kao navijač moram reći - bravo za Hajduk. Glavna osovina ove momčadi su tri domaća igrača - kapetan Nižić, mozak ekipe Vlašić i duša momčadi Erceg. Naravno da su bitni i svi ostali, ali Zoran je sazrio u nezamjenjivog stopera, a karakterno nikad nije bio upitan, Erceg je Hajdučko srce, njegovi golovi i asistencije su nenadoknadivi, dok Vlašić ima najveću vrijednost, još uvijek je mlad igrač, a pokazao se dominantnim čak i u odnosu na skupe igrače Evertona. Da nije igrač Hajduka nego Dinama, već odavno bi bio neizostavni dio A-reprezentacije i vrijednost bi mu bila veća, ali Ćorić i slični su predodređeni za odlazak na Euro i dizanje cijene, dok se za Vlašića može pola Europe otimati, no Čačićeva poziva neće vidjeti (repriza slučaja Pašalić).

Što se Niksijeva transfera u Everton tiče, Hajduk je spreman na oba scenarija. Prvi je da Vlašić napravi rekordan transfer i nadmaši 7,5 milijuna dogovorene odštete od prodaje Nikole Kalinića, a drugi je da igrač ostane i potpišu s njim novi ugovor, s obzirom da je ušao u zadnju godinu. Rekli bismo da su trenutno šanse 50:50, niti jedna strana ništa ne forsira, makar bi se 'govor tijela' iz svečane lože u trenutku kada je Vlašić zamijenjen protiv Istre mogao protumačiti kao naznaka da je ipak bliže odlasku. U trenutku kada je četvrti sudac na malom semaforu podigao broj osam, ustali su svi članovi Nadzornog odbora i vodstva kluba, te ga dugotrajnim aplauzom ispratiti s terena. Izgledalo je to kao pljesak zahvale na rastanku, ali još uvijek je sve otvoreno.

Zadržavanjem Nižića i neforsiranjem prodaje Vlašića Hajduk je pokazao da priča o pohodu na domaće trofeje nije tek isprazna fraza, ali pričekajmo ipak 31. kolovoza, kada ćemo definitivno znati koji su igrači Carrillu na raspolaganju za Osijek vani i Rijeku na Poljudu.                       

Vaša reakcija na temu