Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DUPLIN OSVRT: Izgubljeni hajdukovci prosuli pobjedu lošom igrom u nastavku
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Izgubljeni hajdukovci prosuli pobjedu lošom igrom u nastavku

Gosti su cijelo drugo poluvrijeme uspijevali ne dozvoliti 'bijelima' da ozbiljnije zaprijete neuvjerljivom vrataru Žitnjaku

Hajduk nije uspio pobijediti ni Osijek, Mioč je u petoj minuti sudačke nadoknade zabio za 2:2, što je razočaravajući rezultat za 'bijele', ali i rasplet koji nije iznenadio nikoga tko je pratio tijek utakmice.

Gosti su poveli već u 7. minuti, kada je nakon pogreške Biljija loptu prihvatio Lesjak, pa proigrao Šoršu, a ovaj poentirao pored nemoćnog Kalinića. Bilji je opet potvrdio da ne može odigrati utakmicu bez da servira priliku za protivnika, a čašu Burićeva strpljenja prelio je u 55. minuti, kada je lopta prošla pored njega do Mandića, koji je izašao sam pred Hajdukova vratara, ali je loše pucao. Pet minuta nakon toga zamijenio ga je povratnik nakon ozljede Vlašić.

No, vratimo se mi prvom dijelu. Hajduk je brzopotezno izjednačio eurogolom Sušića sa 30 metara. Bio je Sven Tino opet dobro raspoložen, Hajduk je imao posjed, ali ne i okomite, konkretne akcije, pa su individualni potezi Sušića obilježili prvi dio. Veznjak 'bijelih' još je i pogodio gredu, ali do potpunog preokreta čekalo se do 36. minute, kada je Milić ubacio iz prekida, a Nižić s druge stative loptu poslao u mrežu.

Sušić i Nižić bili su strijelci i protiv Slaven Belupa, a protiv Osijeka se na poluvrijeme otišlo s vodstvom i nitko ni slutiti nije mogao što će se događati u nastavku.

Gosti su cijelo drugo poluvrijeme uspijevali ne dozvoliti 'bijelima' da ozbiljnije zaprijete neuvjerljivom vrataru Žitnjaku. Imali su igrači trenera Zekića svojih dobrih perioda, u 82. minuti izveli su tri kornera zaredom, nakon kojih je lopta dva puta pala slobodnom igraču na drugoj stativi, no obje te prilike su otišle u nepovrat.

Što je svo to vrijeme radio Hajduk? 'Bijeli' su djelovali nepovezano, izgubljeno. U tim trenucima Hajduk nije znao posjedom lopte 'ugasiti' napadačku ambiciju protivnika. 'Bijeli' igraju bez klasičnog napadača, a po trojica-četvorica su napadala na zadnju liniju protivnika, pa su tako i kod primljenog gola u zadnjim sekundama linije bile razvučene, a igrači potpuno dekoncentrirani, što se odnosi i na najiskusnijeg Milića, koji je u začetku mogao spriječiti akciju za drugi gol gostiju.

Ukupno gledajući, 'bijeli' su u nastavku izgubili konce igre i slabašni gosti zasluženo nose bod s Poljuda. Da nesreća bude veća Jefferson i Sušić su dobili treće žute kartone i neće moći nastupiti u sljedećem kolu protiv Intera u Zaprešiću.

Hajduk je upao u negativnu seriju, gdje je protiv Lokomotive, Rijeke i Osijeka osvojio samo jedan bod. Očekivali smo da bi povratak Sušića i Bencuna, pa i ulazak oporavljenog Vlašića trebao biti dovoljan barem za dobiti Osijek, ali ostaje nam tek ponoviti ono što smo izrekli nakon Rijeke, a to je da ovo proljeće sve više podsjeća na prošlo, koje nikako ne pamtimo po dobromu. Doduše, 'bijeli' su još u igri i za Kup, ali kako računati na prolaz protiv Dinama s momčadi koja nije u stanju niti na svom terenu sačuvati vodstvo protiv Osijeka. 

Vaša reakcija na temu