Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Jakobušiću, nećeš pogriješiti koga god potjeraš, ovo je grozno
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Jakobušiću, nećeš pogriješiti koga god potjeraš, ovo je grozno

Kad god mislite da je Hajduk dotaknuo dno, pokaže se da može biti još i gore

Istra je na svom terenu svladala Hajduk sa 1:0 u ravnopravnoj utakmici, gdje su 'bijeli' opet razočarali. Što reći o momčadi koja u dvije utakmice protiv Šibenika i Istre osvoji nula bodova? Hajduk je teška katastrofa i kad god mislite da je dotaknuo dno, pokaže se da može biti još i gore.

Navijači su ostali uskraćeni za tv-prijenos, ali nisu ni imali što vidjeti, ovo je bila razočaravajuća predstava koju je uživo pratio i novi predsjednik Lukša Jakobušić.

Nakon svega je zaključak samo jedan:

- Lukša, koga god potjeraš, ne možeš pogriješiti!

Nažalost u ovom trenutku ne možemo iza nikoga stati. Počevši od šefova struke, preko klupe pa sve do igračkog kadra, ovo je prosječna momčad HNL-a protiv koje baš svatko vidi priliku za izlazak iz krize ili bijeg sa začelja. 

Jučerašnja Jakobušićeva presica nas je oduševila, ne pamtimo kada smo na Poljudu doživjeli onako izravno i beskompromisno obraćanje javnosti, ali Lukšu čeka jako težak posao, gdje mu Nadzorni odbor svojim lošim potezima nimalo nije pomogao.

U Puli je Jairo bio potpuno indisponiran. Što se Brazilcu događa i je li Lukša bio u pravu kada je upravo njega spomenuo u kritici NO-u? Nadzorni odbor je tada preuzeo ulogu Uprave i odlučio da neće prodati Brazilca Dinamu za 2,7 milijuna eura, no problem je i taj što su iz Maksimira Brazilcu nudili više nego duplu plaću, što je sigurno na njega utjecalo. Nakon svega definitivno nije isti, a sa 29 godina teško da će se na njemu više i zaraditi. Kao navijač poštujem stav da se ne trguje s Dinamom, ali poslovno je činjenica da bi ga, primjerice, Marin Brbić prodao, ali više nije bio na funkciji, a NO je donio odluku.

Jakobušić je za predsjednika imenovan tri mjeseca prekasno da pokuša zaustaviti kola koja su krenula nizbrdo. Startao je baš iz teškog položaja, osim što mora naći prave i kompetentne suradnike, treba i promijeniti krvnu sliku svlačionice. Ovaj kadar definitivno ima gubitnički mentalitet i potrebne su radikalne promjene.

O igri nećemo dužiti, bolji od ostalih je bio Mario Vušković, a priliku utakmice nije realizirao Mijo Caktaš. Nakon intervencije VAR-a je za Hajduk dosuđen jedanaesterac, a Caktaš je pucao pored stative i tako se uklopio u opće sivilo. Može pod ruku s Jairom, ali, kažemo, baš svi su zakazali i nema utjehe nakon što se izgubi od Šibenika i Istre.

Na kraju bismo željeli reći nešto optimistično, ali nemamo što, ostaje nam samo nadati se da će Lukšini prvi potezi biti jednako dojmljivi kao i presica na kojoj je najavio nešto što do sada nismo vidjeli.    

  

Vaša reakcija na temu