Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DUPLIN OSVRT: Je li normalno da nam na derbi šalju tri suca iz Zagrebačke županije?
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Je li normalno da nam na derbi šalju tri suca iz Zagrebačke županije?

Neka pravila što hitnije treba mijenjati

Hajduk i Dinamo su odigrali 1:1. Gosti su izjednačili iz kaznenog udarca u 72. minuti, koji je dosuđen nakon VAR-intervencije i pregleda snimke. Četiri minute ranije je Elez jako loše reagirao u duelu s Baturinom, ovaj je ubacio loptu pred vrata, gdje je Awaziem zadržao Petkovića. Kontakt je definitivno postojao, je li bio dovoljnog intenziteta, spada li u kategoriju 'lakih penala', o tome neka razglabaju stručnjaci, kontrolori i komisije, a ovdje želim istaknuti sljedeće.

Sva tri suca na Poljud su došla iz Zagrebačke županije, Igor Pajač je iz Svetog Ivana Zeline, a pomoćnici Bojan Zobenica i Ivan Mihalj, obojica iz Velike Gorice, koja je samo 17 kilometara udaljena od Zagreba. U isto vrijeme Hajduku ne smiju suditi suci iz, primjerice, Makarske, Imotskog ili Trogira, jer se radi o istoj županiji u kojoj je Split.

Da priča bude zanimljivija, 'Oko sokolovo' Mario Strahonja je rođen, školovan i živio je u Zagrebu, a jedno vrijeme se vodio kao sudac iz Zaprešića, zahvaljujući čemu je sudio Dinamu. Zaprešić je gotovo pa spojen s glavnim gradom, to bi bilo otprilike kao da sudac iz Solina sudi Hajduku. 

U čemu je kvaka? Grad Zagreb ima i status županije pa možete živjeti prvu kuću iza table 'Zagreb' i već smijete suditi Dinamu. E, sad, bi li sudac iz Solina svirao ovaj kazneni udarac na Poljudu pred 30.000 ljudi, procijenite sami. Ukoliko je vaš odgovor 'da', onda je ovo bila sto posto čista situacija. 

Ako se dobro sjećam, splitski gradonačelnik Ivica Puljak je prije godinu dana spominjao i da će tražiti da Split dobije status županije. Naravno, on nije bio motiviran razlogom o kojemu mi pišemo, ali, eto, to bi se odrazilo i na sport, tako bi i suci iz Splitsko-dalmatinske županije dobili mogućnost suditi Hajduku.

Naravno da mi se ova tema provrtjela po glavi još od kad sam vidio delegiranje, kažem, kontakta je bilo, ali o kaznenom udarcu neka svoj konačan sud da struka.

Što se tiče komentara igre, ostanite još neko vrijeme uz naš portal, sve je izanalizirao Hrvoje Vejić, koji je nekad igrao ovakve derbije pred punim stadionom, čak i zabijao golove u odlučujućim utakmicama, a sada smo ga angažirali za osvrt iz trenerskog kuta...

Vaša reakcija na temu