Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Je li ovakvo izdanje bila posljedica nesvakidašnjeg autogola na startu?
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Je li ovakvo izdanje bila posljedica nesvakidašnjeg autogola na startu?

Kad dovodiš igrača u Hajduk to mora biti pravo pojačanje, a ne upitna popuna

Gorica i Hajduk odigrali su neriješeno (1:1) u utakmici u kojoj smo ipak puno više očekivali od 'bijelih'. Tramezzanijeva momčad je došla na ovo gostovanje nakon četiri uzastopne pobjede, no nije se proslavila igrom, makar u konačnici nije poražena.

Od starta je sve krenulo naopako, već u 6. minuti je nakon ubačaja s lijeve strane Mujakić nogom poslao loptu u vlastitu mrežu. Bio je to nesvakidašnji autogol, činilo se da branič 'bijelih' može čisto izbiti loptu, no uputio je prema vlastitim vratima, neobranjivo za Kalinića.

Pogodak u vlastitu mrežu neće puno utjecati na naše mišljenje o Mujakiću. On ima brzinu, zahvaljujući čemu ga Dimitrov gleda s klupe, nije sporno ni da se trudi, ali, brate mili, kad dovodiš igrača u Hajduk to mora biti pravo pojačanje, a ne upitna popuna. Stigao je u siječnju prošle godine na jednoipolgodišnju posudbu iz Kortrijka, dakle na kraju sezone mu istječe ugovor, a angažirao ga je bivši sportski direktor Mario Stanić. Uglavnom, 'bijeli' na njemu ne mogu zaraditi, već ga samo kupiti, u što čisto sumnjamo s obzirom na financijsku situaciju, ali i njegov učinak.

Da budemo otvoreni do kraja, potpuno smo se slagali s Borom Primorcem oko problema cijele uže obrane. On nikako nije bio zadovoljan stoperima koje ima u kadru, a ni vratarom. No, u međuvremenu je Posavca zamijenio Kalinić pa je barem taj problem riješen.

Zanimljivost prvog dijela je i ta što su domaćini napravili tek jedan prekršaj (!). Bila je to tipična igra kakvu voli Siniša Oreščanin, njegova je momčad kontrolirala posjed, koji je u prvom dijelu imala 63:37 u svoju korist, te bila bolja od Hajduka. Imali su još jednu veliku priliku za povećanje vodstva, ali u 45. minuti se zatresla njihova mreža.

Ubacio je oštro loptu Livaja, vratar Banić ostao bez intervencije, pri čemu ga je možda zavarala i kretnja Kačaniklića, da bi Atanasov s lakoćom poslao mrežu u prazna vrata. Tih 1:1 je nakon 45 minuta bilo za Hajduk 'puna šaka brade'.

Početak nastavka je donio nešto življu i odlučniju igru s Hajdukove strane, a najveću priliku nije realizirao Jairo, koji je bio jedan na jedan s vratarom, da bi na odbijanac natrčao Todorović, čiji je dobar pokušaj blokirao branič Babec.  

No, brzo se Gorica opet nametnula, a najveću priliku je promašio Lovrić. Svi su već vidjeli loptu u mreži, no on je pogodio vanjski dio stative.

Uglavnom, i ova utakmica je pokazala da Gorica nije slučajno na visokom trećem mjestu. Za Hajduk je poražavajuće što im bježe čak 15 bodova, a i što su u ovom prvenstvu protiv njih osvojili tek jedan bod od mogućih devet. Kakav-takav optimizam za utakmicu Kupa u utorak 'bijeli' mogu temeljiti na ipak ravnopravnom drugom poluvremenu, no puno smo optimičniji bili prije ovog prvenstvenog ogleda nego nakon njega. Ili je ovo izdanje bila posljedica šoka na startu utakmice, hm.

Vaša reakcija na temu