Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Je li ovo Splitova trofejna generacija ili momčad gubitnika?
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Je li ovo Splitova trofejna generacija ili momčad gubitnika?

Kup će odrediti koliko je sezona bila uspješna, u prvenstvu su 'crveni' podbacili

RNK Split je poražen u Koprivnici sa 1:0 od Slaven Belupa u utakmici u kojoj nije bio lošiji protivnik, ali je jedna dekoncentracija u obrani bila dovoljna da domaćini poentiraju za tri boda.

Dogodilo se to u 9. minuti, kada je nakon centaršuta iz slobodnog udarca Mirić prije glavom došao do lopte od vratara Zagorca i poslao je u mrežu. Nije Split izgledao loše, čak naprotiv, prvu veliku priliku imali su 'crveni' preko Radotića, kojega je idealno poslužio Cikalleshi, ali je čisti zicer obranio vratar Kardum.

Prilika je bilo na obje strane, a dvoboj su obilježile i pogreške suca Batinića na Splitovu štetu, gdje posebno izdvajamo dvije: u 15. minuti Cikalleshi je zakuhao opasnost pred protivničkim vratima, a kada je Bagarić trebao gurnuti loptu u mrežu, glavni sudac se sjetio da je Mršić u začetku akcije napravio prekršaj u duelu. Taj prekršaj je sporan, po nama nije postojao.

U drugom slučaju, onome iz 76. minute, Rog je pao nakon kontakta s protivničkim igračem, a Batinić je dosudio jedanaesterac, da bi nakon nekoliko sekundi promijenio odluku.

Split nema baš sreće s Batinićem, upravo on im je sudio utakmicu zadnjeg kola u Zadru prije dvije sezone, gdje su ostali bez Europe, iako su bili puno bolji od suparnika, a sada se nakon Koprivnice može zaključiti da Split šansu za plasman u Europsku ligu mora tražiti kroz Kup, gdje ih u finalu čeka neporaženi Dinamo.

Valja reći da se momčad Zorana Vulića brzo oporavila od katastrofalnih 1:5 u Parku mladeži iz prošlog kola i nije po igri zaslužila poraz u Koprivnici, ali osim dvije Batinićeve sporne odluke poraza ih je koštala i neefikasnost, koja se ne može pravdati ni Cikalleshijevim izlaskom zbog ozljede u 27. minuti.

Kako su počeli, tako su i završili splitovci utakmicu s nizom stvorenih obećavajućih situacija, ali bez gola. Kralj promašaja bio je ovoga puta Marko Rog, koji je propustio realizirati dvije najbolje prilike, prvu glavom, a drugu kada je predugo oklijevao u situaciji 'jedan na jedan' s vratarom. Ovo definitivno nije bio njegov dan, a dvoboja se po dobrome neće sjećati ni Ante Erceg, koji je pogodio stativu, ali imao i još šansi.

No, bio je to dan u kojemu je Ercegu i bježala lopta pri štopavanju u dobroj poziciji, a Mršićeva dalekometna paljba nije išla u okvir vratiju. Ni Barbarić nije imao svoj dan, ali igrači Slaven Belupa nisu odigrali kvalitetan zadnji pas sve do 82. minute kada je najbolju priliku utakmice promašio Mihaljević, odnosno Zagorac je sjajno obranio.

Ovom pobjedom je Slaven Belupo prestigao Split na tablici. Momčad Ante Čačića dugo se grčevito borila za bijeg iz opasne zone, ali s obzirom da Hajduk, Lokomotiva, Zagreb i Split igraju na 'ko manje', sad su Koprivničani čak u poziciji da se mogu domoći Europe ako Dinamo osvoji Kup.

Split je pao na sedmo mjesto, ali ni 'crveni' nisu izgubili sve izglede za ostvarenje cilja kroz prvenstvo, makar je sada izgledno da će im cijela sezona stati u 90 minuta finala Kupa na Maksimiru, nakon čega ćemo moći zaključiti jesu li najveći gubitnici sezone ili nezaboravna generacija u povijesti kluba, prva kojoj je uspjelo osvojiti trofej. 

Vaša reakcija na temu