Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk DUPLIN OSVRT: Jedno je sigurno - trebat će nam strpljenja
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Jedno je sigurno - trebat će nam strpljenja

U ovom trenutku je Dinamo toliko ispred Hajduka da je priča sudaca u drugom planu, no ne smijemo zaboraviti da su ih prije pola godine debelo pogurali u finalu Kupa, a pomoć im je trebala i protiv četveroligaša Sloge iz Mravinaca

Hajduk je u Maksimiru poražen od Dinama u utakmici u kojoj su 'bijeli' dosta dobro parirali protivniku, ali nisu stvorili niti jednu veliku priliku. Sve se svelo na solo prodor i udarac Jaira u prvom, te Teklića u drugom poluvremenu. No, s obzirom na ukupnu situaciju u taboru 'bijelih', bila je ovo utakmica uoči koje je malo tko očekivao pobjedu Oreščaninove momčadi.

Tužna je spoznaja da Hajduk cijelu jesen nema ni domaću ni gostujuću pobjedu protiv Osijeka, Rijeke, Lokomotive, Gorice, te Dinama.

Bila je ovo grozna polusezona koju 'bijeli' završavaju na šestom mjestu sa čak 22 boda zaostatka za momčadi iz Maksimira.

Hajduk nema baš nikakav kontinuitet, u ovoj 2018. godini su se mijenjali predsjednici, treneri, kadar prve momčadi, a na kraju i kompletan Nadzorni odbor. Epilog svega je što se nemamo čemu nadati ni u 2019. godini. Poslovica kaže 'Kako posiješ, tako ćeš i žeti', Hajduk je ispao iz Kupa, u prvenstvu je na minus 22, te će se cijela priča sljedeće godine svesti na pokušaj hvatanja mjesta koje vodi u Europu, a to je za klub Hajdukova renomea i tradicije - premalo.

Naravno da nismo zaboravili priču mladih igrača, koja jedina ulijeva optimizam za budućnost. U Maksimiru su igrali Bradarić, Nejašmić, Delić, Palaversa, Teklić, na klupi je bio Vušković, a na tribinama Šego i Batarelo. Ima tu još talentiranih momaka, svi su oni Hajdukova perspektiva, ali još uvijek je i puno upitnika nad cijelom tom pričom. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se u perspektivi graditi jaki Hajduk na temeljima ovih mladića ili će se baš oni morati prodavati kako bi se namirila potrebita sredstva za normalno funkcioniranje kluba. Zimski prijelazni rok je pred vratima, tako da ćemo neke odgovore dobiti jako brzo, ali jasno je da su domaći mladići na tržištu puno vrjedniji od stranaca koji su u kadru, a nemaju ni vrijednost ni kvalitetu.

Nemamo puno toga za reći o zadnjoj utakmici jeseni, klasika je da će Bebek svirnuti prekršaj za Dinamo u zoni šuta i kod blagog dodira, ali to su već poznate okolnosti. U ovom trenutku je Dinamo toliko ispred Hajduka da je priča sudaca u drugom planu, no ne smijemo zaboraviti da su ih prije pola godine debelo pogurali u finalu Kupa, a pomoć im je trebala i protiv četveroligaša Sloge iz Mravinaca.

Dinamo na svojoj strani ima kvalitet i suđenje, a glavna tema u Maksimiru je proljeće u Europi, što nas nije puno ni zanimalo. U ovom trenutku smo fokusirani isključivo na Hajduk, gdje nam je jasno da se trebamo naoružati strpljenjem u 2019. godini.

Vaša reakcija na temu