Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Kada ti u 120. minuti utakmice Torcida skandira 'ovo je Hajduk', onda znaš da si odigrao 'utakmicu s mudima'
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Kada ti u 120. minuti utakmice Torcida skandira 'ovo je Hajduk', onda znaš da si odigrao 'utakmicu s mudima'

Hajduku pohvale za prikazano, ali teško je prihvatiti da baš uvik fali jedan gol

Hajduk je nakon 120 minuta igre pobijedio Maccabi sa 2:1, ali nije ušao u skupinu Europske lige jer su Izraelci bili bolji nakon izvođenja jedanaesteraca (3:4). 'Bijeli' su odigrali hrabru utakmicu, od prve minute su bili kompaktni, borbeni, zaslužili su prolaz, ali ovoga im je puta sreća okrenula leđa.

Ovo je bila Hajdukova najpametnije odigrana domaća utakmica pod trenerom Marijanom Pušnikom. Momčad je od prve do zadnje minute imala glavu i rep, Izraelci nisu došli do prostora, koji bi omogućio da individualna kvaliteta njihovih igrača dođe do izražaja. Da, nedostajao im je brzonogi Ben Chaim, a Ismajli je lako izlazio na kraj s Benayounom, s obzirom da on ipak nije igrač prostora, već traži loptu u noge.

Hajduku je trebala pobjeda, ali nije srljao prema naprijed. 'Bijeli' su strpljivo čekali svoju priliku i dočekali je u 40. minuti, kada je Marko Ćosić poentirao nakon prekida. Trebala je ovo biti velika večer Hajdukova stopera, fenomenalno je reagirao nakon dva prekida, pogodio i u 52. minuti za 2:1, ali na kraju je odlučujući jedanaesterac u šestoj seriji poslao visoko preko gola, nakon čega je Rikan poentirao za veliko slavlje gostiju.

Ćosićeva je priča zanimljiva, do dolaska u Hajduk on je igrao samo za zaprešićki Inter. Startao je onom pogreškom za prvi gol Iasija u Rumunjskoj, ali je rastao kako je vrijeme dalje odmicalo. Ne zaboravimo da je postigao i prvi pogodak u Oleksandriji. Ćosić je, inače, igrač jedne agencije, a Hajduk ga je za ovu sezonu platio tek 20.000 eura. No, ukoliko ga 'bijeli' budu htjeli zadržati i dalje, cijena njegove odštete će doseći Kožuljevu. E, sad, trebao je to biti 'piece of cake' za stopera koji je odigrao partiju života i odveo 'bijele' na put prolaza, a onda se dogodila ta nesretna šesta serija penala i opet smo se morali vratiti priči o kravi koja da najbolje mlijeko, pa nogom prolije kantu. Ćosić zaslužuje sve čestitke za ovu partiju, a nesretni jedanaesterac mora što prije zaboraviti i nastaviti se dizati dalje...

Što reći za Francka Ohandzu? Frane Zolja je bio najbolji Hajdukov igrač u ovom euro-pohodu. I u ovom uzvratu je imao jedan moćan solo-prodor u 94. minuti, ali je njegov udarac obranio vratar Rajković. Ohandza je bio ključan čovjek prolaza protiv Iasija i Oleksandrije, ali Maccabi neće pamtiti po dobrome. U Izraelu je izašao sam pred vratara, nakon čega je Hajduk mogao povesti, a sada je pucao jedanaesterac tako da je promašio vrata. Izraelski vratar je obranio tek Tudorov udarac, ali to je, nažalost, bilo dovoljno za prolaz gostiju.

Lovre Kalinić fenomenalno je obranio jedanaesterce Ben Chaimu i Scarioneu. Čekali smo da obrani još Medunjaninu, pa da trajno uđe u u knjigu nezaboravnih obrana, u kojoj je zapisan i njegov trener Zoran Varvodić, baš zbog jedanaesteraca, nakon kojih je Hajduk osvojio Kup protiv Rijeke 1987. godine. No, ovoga puta je bijela točka na kraju bila crna za Hajduk.

Priča na kraju ima tužan kraj, ali svi zaslužuju čestitke. U ovom susretu moramo izdvojiti momčad kao cjelinu, pokazali su hajdučko srce, hrabrom igrom davali dodatni poticaj publici da ih nosi i nikome se od igrača ništa ne može prigovoriti. Nakon utakmice sam se osjećao jednako kao poslije 0:2 na San Siru. Bio sam ponosan, ali osjećao sam da nešto fali. Pa da - uvik fali jedan gol. Hajduku sve pohvale, ali i dalje rečenica Ante Dorića najbolje oslikava povijesne nepravde, europska ispadanja u utakmicama u kojima je igrom i zalaganjem zaslužio prolaz.

Izraelci su u 52. minuti postigli baš slučajan pogodak (lopta je sve preletjela, prevarila Kalinića i od stative se odbila u mrežu), Hajduku je sreća definitivno okrenula leđa, ali ovako hrabru igru i želju za uspjehom nagradili su navijači.

Jer kada ti u 120. minuti utakmice Torcida skandira 'ovo je Hajduk', onda znaš da si odigrao 'utakmicu s mudima' i da se nemaš čega sramiti. 


Vaša reakcija na temu