Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak DUPLIN OSVRT: Karlo Letica je najobičniju prvenstvenu utakmicu učinio povijesnom!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Karlo Letica je najobičniju prvenstvenu utakmicu učinio povijesnom!

Ostavimo sad po strani sve što je propušteno i vjerujmo, nadajmo se da se prvenstvo može dodatno zakomplicirati

Ovo su utakmice koje ostavljaju bez teksta. Ne pamtim kada sam nakon nekog pogotka toliko skakao po novinarskoj loži s uzdignutim rukama, jednako kao što se ni najstariji ne sjećaju da je ikada neki vratar 'bijelih' zabio gol iz igre (bilo ih je iz jedanaesteraca). Trebala je to biti jedna od onih tipičnih i pomalo jednoličnih utakmica u kojima se protivnik brani s desetoricom, a Hajduk plete mrežu i pokušava doći do prilike, no na kraju je bio to dvoboj za pamćenje, u kojemu je pobjedu 'bijelima' (3:2) donio vratar Karlo Letica nakon 95 minuta i 17 sekundi igre!

Ne, nisu ovo sretno, nego zasluženo osvojena tri boda. Ne pamtimo kada je Hajduk nekoga utjerao u 'mišju rupu' kao Istru zadnjih dvadesetak minuta. 'Bijeli' su redali prilike, a Toma Bašić i Said su tresli grede. Publika je prepoznala žar i energiju momčadi te su u završnici svi bili na nogama, a gol Letice je došao kao šlag na tortu za njega nezaboravnog dana, koji je otvoren viješću iz Marce o interesu Real Madrida, a zatvoren majstorskim pogotkom glavom nakon nabačaja Kožulja.

Što se Reala tiče, najčešće je pitanje kako će sada Hajduk reagirati i kakvo je uopće stanje oko Leticinog ugovora. Dakle, on ima stipendijski do lipnja 2019. godine, uz mjesečnu plaću od cca 2.000 eura. Od trenutnih prvotimaca manje je od njega plaćen jedino Michele Šego (cca 800 eura mjesečno). Da, njih dvojica skupa koštaju 'bijele' 2.800 eura mjesečno i trenutno su najjeftiniji prvotimci, ali i igrači na kojima bi klub u perspektivi mogao puno zaraditi.

Što se Letice i Reala tiče, svaka cifra koju bismo u ovom trenutku napisali bila bi obično lupetanje, jasno je jedino da za tri mjeseca ovaj sjajni vratar ulazi u zadnju godinu ugovora te da, što se ljeta tiče, navijači Hajduka mogu odahnuti jer njegov stipendijski ugovor ima jednak učinak kao profesionalni, tako da će slavni Real za njega morati iskrcati onoliko love koliko uprava 'bijelih' odluči da zadovoljava Hajduk. Za početak bi najljepša vijest bila da Karlo Veliki potpiše novi ugovor, produlji s 'bijelima'. 

Naravno da je u utakmici protiv Istre Hajduk puno i oscilirao, no nećemo ovoga puta isticati loše strane. Uživajmo u pobjedi nakon infarktne završnice (brate mili, baš je bila infarktna!) te pričekajmo polufinale Kupa protiv Lokomotive za ukupni dojam. Ovo su pobjede koje dodatno dižu atmosferu u klubu i oko njega, a baš to je potrebno za zahtjevan ispit koji 'bijele' čeka već u utorak. Notirajmo tek da je Gyurcso odigrao jako dobro prvo poluvrijeme, a sa zamjenama (Toma Bašić, Kožulj, Šego) je trener Kopić promijenio krvotok momčadi koja se u završnici bitno podigla te na kraju izbjegla novo iznenađenje.

Naravno da sada možemo žaliti za nekim propuštenim bodovima tijekom sezone, pogotovo što Inter Zaprešić i Rudeš pod Carrillom nisu svladani nakon vodstva od 2:0 (ma i tog Belupa se na Poljudu trebalo dobiti)  jer Dinamo dugo nije bio ovako slab, a Rijeka je daleko lošija nego lani.

No, ostavimo sad po strani sve što je propušteno i vjerujmo, nadajmo se da se prvenstvo može dodatno zakomplicirati, bez obzira na to što je i šest bodova velik zaostatak. Karlo Letica je pogotkom na izdisaju utakmice ulio novu dozu optimizma pred finiš sezone i učinio nam ovu večer veselom, radosnom. Uživajte, živili!

   

Vaša reakcija na temu